KK "Zlatar": Meč sa "Zlatiborom" derbi sezone

Westinfo.rs (Ž. Dulanović) 26. јануар 2015. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo KK "Zlatar" (Foto : Fejsbuk stranica tima)

U prvom kolu prolećnog dela prvenstva "Prve regionalne lige", novovaroški košarkaši susrešće se sa ekipom "Zlatibora".

Prolećni deo prvenstva u Prvoj regionalnoj ligi – Zapad startuje u idući petak, a Zlatar će u prvom kolu na megdan šampionu Zlatiboru. Nakon 13 jesenjih kola Zlatar je treći na tabeli i ima dva boda manje od Čajetinaca koji su na prvenstvenu pauzu otišli kao prvi zahvaljujući samo boljoj koš razlici od Priboja.

Jesenas je u Čajetini Zlatibor nadigrao Zlatar (92 :77), a puno uzbuđenja očekuje se i u revanšu koji se igra 31. januara na parketu Gradsko-školske sportske dvorane Gimnzije „Pivo Karamatijević“. Da bi ostali u trci za viši rang, obe ekipe igraće na pobedu. Zlatiboru na tabeli za vrat duva Priboj koji ima isti broj bodova, dok Zlatar ima svega bod više od Železničara iz Čačka koji ga prati u stopu.

- Ovo je  za Zlatar derbi sezone, a meč će se sigurno igrati pred prepunim tribnama jer su svoj dolazak već najavili i brojni navijači iz Čajetine. Mada neće biti lako, očekujem pobedu koja će nas ostaviti u trci za viši rang . Počeli smo sa pripremama za utakmicu i prvenstvo. Ekipa je kompletna i treniramo dva puta dnevno  - kaže šef stručnog štaba Zlatara Danko Dumić.

Zlatar je imao uspešnu polusezonu u kojoj je zabeležio 10 pobeda i tri poraza, uz koš razliku 1063 : 985.

- Zadovoljni smo plasmanom, a uspeh je još vredniji ako se zna da smo jesenas od 13 utakmica svega četiri igrali pred domaćom publikom u Novoj Varoši, najviše zbog poznatih problema sa halom. U prolećnom delu imamo nešto lakši raspored jer nam u goste dolaze  i Zlatibor i Priboj – kaže Dumić.

Nakon jesenjeg dela prvenstva, raspored na tabeli Prve regionalne lige – Zapad je sledeći : 1/ Zlatibor (Čajetina) 25; 2/ Priboj 25; 3/ Zlatar (Nova Varoš) 23; 4/ Železničar (Čačak) 22; 5/ Radnički (Kragujevac) 20; 6/ Ub 20; 7/ Šabac 20; 8/ Polet (Ratina) 18; 9/ Svilajnac 17; 10/ Prva petoletka (Trstenik) 17; 11/ Novi Pazar 16; 12/ Sloga (Despotovac) 16; 13/ Student (Bajina bašta) 15 i 14/Sloga (Požega) 15 bodova. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport okk zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.