Подељена хуманитарна помоћ деци у Рашкој области, у износу од 4.3 милиона динара

zlatarinfo.rs (R. Prelić) 08. јануар 2015. године Хуманитарне акције Коментари

Подељена хуманитарна помоћ деци у Рашкој области Дељенје Божићних поклона (фото: Р. Прелић)

Шестог јануара у општинама Пријепоље, Прибој и Нова Варош 860-торо сиромашне и болесне деце добило је хуманитарну помоћ у виду Божићних поклона у износу од по 5.000 динара.

Средства је обезбедила српска дијаспора у Канади преко Хуманитарне фондације "Стара Рашка" из Канаде, уз допуну средстава Хуманитарне организације "Стара Рашка" из Београда, како би што већи број деце добио неопходну помоћ.

У години када Хуманитарна организација обележава 15 година постојања и успешног рада ова хуманитарна мисија била је почетак обележавања јубилеја. За 15 година Организација је у земљи и иностранству прикупила више од два милиона евра и све то уложила у Рашку област. Од тог износа "Стара Рашка" из Канаде прикупила је око 380.000 евра, највише захваљујући породици Вараклић из Торонта, пореклом из Рашке области. 

Српска дијаспора у Канади препознала је циљеве "Старе Рашке" из Београда, што је имало за резултат да се за 10 година у Канади прикупе оволика средства. Ако би остале српске дијаспоре следиле пример дијаспоре из Канаде битно би то помогло спашавању Рашке области и њеног угроженог становништва, закључак је "Старе Рашке" из Београда.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

humanitarne akcije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.