Нова Варош: Уместо избора усвојили буџет

Novosti.rs (D. Gagričić) 29. децембар 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Odbornici Skupštine Nove Varoši (Foto : Blic.rs)

Буџет општине за 2015. годинe усвојен је у суботу, на заседању одборника

Буџет општине за 2015. годину, од 626 милиона динара, усвојен је у суботу, на заседању одборника после четири и по месеца, и то без гласова опозиције: са 14 гласова од укупно 27 народних представника одборника.

- За подстицај пољопривреди планирано је 17 милиона динара, а за нова радна места 30 милиона. ТСЦ “Златар” добиће 44 милиона јер је намера да, после хотела “Панорама”, отворимо и бивши завод “Златар”, који је у власништву Фонда Пензијског и инвалидског осигурања. Највише средстава, као и претходних година, добиће Дирекција за изградњу - 151 милион динара - истакао је Димитрије Пауновић (СНС), председник општине.

Одборници опозиције - ДС и Група грађана - напустили су заседање уочи гласања, јер су у вишечасовној расправи истицали да је седница незаконита, а овај “неформални скуп” назвали су скандалом и лакрдијом “такозваних председника”, како су називали челнике општине. Поново су подсетили да је седница локалног парламента последњи пут била одржана још 14. августа!

Председник Скупштине општине, Бранислав Дилпарић (СПС), појаснио је да је владајућа коалиција - СНС, СПС, НС, ПУПС, УРС и СДП - бојкотовала новембарску седницу, с намером да се изазове скупштинска криза и распишу ванредни избори. Социјалисти, како је рекао, нису били за то - за разлику од напредњака.

- Пре десетак дана, председник општине Димитрије Пауновић обавестио ме је да Влада Србије више није за ванредне изборе у Новој Вароши, па нам је сугерисано да, до краја децембра, усвојимо буџет. Зато је ова седница једини начин да изађемо из настале кризе - нагласио је Дилпарић.

Иначе, владајућа већина одбила је предлог Радета Васиљевића - да се расправља о стању електроенергетске мреже на подручју општине.

РОКОВИ

Одборници опозиције - Предраг Шапоњић, Радојица Перишић и Радивоје Бујишић истакли су да је Опшинско веће предлог буџета усвојило у четвртак, а да је одборницима достављан у ноћном термину, само 38 сати пре заседања, иако је законски рок седам дана...

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.