Novovarošanka Ana Radović igra košarku u Sibiru

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 21. децембар 2014. године Варошани Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Košarkašica Ana Radović

Novovarošanka Ana Radović nastavila je da gradi internacionalnu košarkašku karijeru, a do aprila iduće godine braniće boje Dinama iz Novosibirska. U poslednjih desetak godina ona je igrala u više domaćih i evropskih timova.

Ruska Premijer liga u kojoj igra i kršna Ana Radović, najača je ženska liga u Evropi. Mada u timovima lige sve vrvi od NBA igračica, Ana je uspela da se kvalitetom u Dinamu izbori za mesto među prvih pet . Sa svojih 190 centimetara visine, dominira u ekipi na poziciji krilnog centra.

- U Dinamu imamo odlične uslove za rad, organizacija kluba je na zavidnom novu i čast mi je što sam jesenas dobila šansu da igram za klub iz Novosibirska koji je treći grad po veličini u Rusiji. Prvenstvo tek što je počelo i naporno se trenira, a trudim se da u svakoj utakmici dam svoj maksimum što uprava i publika znaju da cene. U Rusiji je ženska košarka veoma popularna i uvek se igra pred punim tribinama, a sve utakmice direktno prenosi televizija – kaže Ana.

Ana Radović ima 24 godine a košarku je počela da igra pre 12 godina u Zlataru. Mada je trener Bojan Bjelanović već na startu kod nje prepoznao raskošan talenat, Ani je dugo vremena trebalo da se opredeli za jedan od tri sporta koja je uporedo trenirala. A u konkurenciji su bili još i šah i odbojka.

- Pred polazak u srednju školu stigla je ponuda za prelazak u užički „Plej of“ što je bilo presudno za moju konačnu odluku. Nakon dve godine u gradu na Đetinji na insistiranje trenera Zorana Tira prešla sam u Beograd i zaigrala za Voždovac, a zatim karijeru gradila u Crvenoj Zvezdi i Vojvodini. Mada traži puno odricanja, nisam se ni u jednom trenutku pokajala zbog odluke da se otisnem u nesigurne sportske vode, a znači mi i nesebična podrška roditelji koji se u početku i nisu međusobno slagali u pogledu moje sportske budućnosti. Dok je otac Dragan bio za košarku i svako leto me slao na razne sportke kampove, mama Olga je želela da joj ćerka igra odbojku – priča Ana.

Svoj prvi inostrani angažman Ana je imala u Litvaniji gde je igrala u dva kluba – Utenu iz Utena i Fortuni iz Klaipede. Nakon odlične ponude iz Podgorice prešla je prošle godine u Budućnost a odluka da zaigra za šampiona Crne Gore bila je, priznaje, najbolji potez u njenoj karijeri.

- Pored brojnih sportskih priznanja, uspela sam i da tokom boravka u Podgorici konačno privedem kraju studije, što je zbog brojnih obaveza jako teško ako ste profesionlni sportista. A u Budućnosti sam imala zaista odličnu sezonu, kakva se samo poželeti može. Bila sam najbolja igračica Regionalne lige i izabrana u njenu idealnu petorku, dok sam u ligi Crne Gore izabrana za najboljeg igrača na poziciji centra. Imala sam veliku zaslugu za uspeh kluba, a osvojila sam i pregršt drugih indivindulanih priznanja – priča Ana Radović, jedina košarkašica iz Nove Varoši koja gradi internacionu karijeru.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

varošani sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.