Tablice i za stare traktore

westinfo.rs (Ž. D) 20. новембар 2014. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Olakšice za poljoprivrednike-registracija moguća i za starije traktore kojima vlasnici ne mogu dokazati poreklo i vlasništvo.

I neregistrovani traktori stariji od pet godina namenjeni za radove u poljoprivredi moći će da dobiju registarski broj iako njihovi vlasnici nisu u mogućnosti da papirima dokažu vlasništvo i poreklo vozila. Po istom principu, registarske tablice dobiće i prključna vozila za traktore, motokultivatori i druge radne mašine u poljoprivredi, a propis  koji im sada to omogućava stupio je na snagu 18. oktobra.

Kako je saopštila Policijska uprava Prijepolje, Pravilnik o dopuni Pravilnika o registracji motornih vozila i priključnih vozila doneo je ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sagledavajući probleme sa kojima se suočavaju poljoprivrednici.

- Dopunom Pravilnika omogućeno je da se izvrši registracija i tih vozila iako njihovi imaoci nisu u mogućnosti da pribave odgovarajući dokaz o vlasništvu i poreklu vozila, odnosno dokaz o carinjenju vozila, iz razloga gubitka račna, prestanka pravnih lica ili smrti fizičkih lica od kojih su kupili vozila, kao  i drugih opravdanih razloga  – kažu u policiji.

Krajnji rok za podnošenje zahteva je 30. decembar sledeće godine, a uz zahtev za registraciju vozila poljoprivrednici treba da prilože dokaz o bavljenju poljoprivrednom proizvodnjom, potvrdu o tehničkoj ispravnosti vozila, polisu obaveznog osiguranja vlasnika motornog vozila i dokaz o uplati troškova registracije. Obavezna je i pisana izjava vlasnika, potvrđena potpisom dva svedoka, o okolnostima kupovine i posedovanja vozila iz koje policija utvrđuje „da li postoji stvarna nemogućnost pribavljanja dokaza o vlasništvu odnosno poreklu vozila“ kao i da li je imalac vozila „u svesnom i zakonitom posedu vozila najmanje pet godina“.     

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

poljoprivreda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.