Vlast bojkotovala sednicu: Nova Varoš na pragu vanrednih izbora?

blic.rs 14. новембар 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Odbornici Skupštine Nove Varoši (Foto : Blic.rs)

Odbornici vladajuće kolicije oko SNS bojkotovali su sednicu Skupštine opštine Nova Varoš čime su se, kako tvrdi opozicija, stekli uslovi da Vlada Srbije uvede privremene mere i raspiše lokalne izbore.

Sednica koja je trebalo da se održi poslednjeg dana zakonskog roka od tri meseca između dva skupštinska zasedanja odložena je zbog nedostatka kvoruma, jer su se pozivu predsednika Skupštine Branislava Dilparića (SPS) odazvali samo odbornici opozicionih DS, GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ i SDS.

U vladajućoj kolaiciji (SNS, SPS, NS, PUPS, URS i SDP) koja ima 17 od ukupno 27 odbornika, nisu isključili mogućnost da će sednica uskoro ipak biti održana.

Primer je, tvrde, opštine Kosijerić, gde privremene mere nisu uvedene iako je sednica Skupštine opštine održana tek nakon šest meseci. 

- Vladajuća koalicije dobro funkcioniše i situacija u opštini je stabilna, pa građani nemaju razloga za brigu. Odbornici vlasti prijavili su da su sprečeni da zbog ličnih obaveza prisustvuju sednici. Na taj način su verovatno želeli i da izraze nezadovoljstvo činjenicom da opozicija koristi skupštinske prenose za iznošenje neistina, kleveta i uvreda na račun vlasti - kaže predsednik opštine i lider lokalnih naprednjaka Dimitrije Paunović. 

Kako se već duže vreme spekuliše, predsednik opštine Nova Varoš Dimitrija Paunović je određen za novog načelnika Zlatiborskog okruga. Međutim, njegovo imenovanje se odlaže jer navodno unutar loklanog SNS postoji neslaganja o tome ko bi mogao da ga nasledi, pa su vanredni izbori jedino rešenje. 

- Odluka vlasti da bojkotuje sednicu koju je sama zakazala predstavlja presedan, najviši je nivo političkog i ljudskog bezobrazluka i najbolje govori o njihovom odnosu prema problemima građana. Vlast je sama sebe raspustila pod pritiskom javnosti i istine koju smo mesecima iznosili o njihovom nedomaćinskom upravljanju opštinom i budžetom. Međutim, predsednik opštine je trebalo da podnese ostavku i ode sa vlasti, umešto što opštinu uvlači u vanrednu situaciju i dodatni trošak - ocenio je šef odborničke grupe DS Radojica Perišić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.