Naprednjake žulja fotelja: Stožer vlasti a traže izbore

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 20. октобар 2014. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Sednica Skupstine Opstine

Dimitrije Paunović: Ne izazivam krizu vlasti da bi zaseo u neku udobniju fotelju, već lično smatram da građani zaslužuju da ih na izborima pitamo da li smo u protekle dve i po godine valjano radili ili ne.

Ukoliko centrala SNS prihvati zahtev baze, u Novoj Varoši će uskoro biti raspisani vanredni lokalni izbori mada je ostalo još godinu i po dana do isteka mandata vlasti koju predvodi ova stranka.

Prema rečima predsednika opštine Nova Varoš i šefa lokalnih naprednjaka Dimitrija Paunovića takav zahtev nedavno je upućen u  Beograd najvišim organima stranke, ali se odgovor još čeka.

Kako se duže vreme spekuliše, Paunović je određen za novog načelnika Zlatiborskog okruga. Međutim, njegovo imenovanje se odlaže jer lokalni naprednjaci ne mogu da se dogovore o njegovom nasledniku zbog neslaganja o priorietima i pravcima daljeg razvoja zlatarskog kraja, pa su novi izbori navodno jedini izlaz iz nastale situacije.

- Ne izazivam krizu vlasti da bi zaseo u neku udobniju fotelju, već lično smatram da građani zaslužuju da ih na izborima pitamo da li smo u protekle dve i po godine valjano radili ili ne. Vanredni izbori su moja ideja i lično mislim da bi maj iduće godine bio idealan termin – rekao je Paunović za lokalne „Zlatarske novosti“.

SNS je sa svojih osam odbornika stožer vladajuće kolicije u kojoj su još i SPS, NS, SDP, PUPS i URS. U klupama sa ukupno 27 mesta, u opoziciji je deset odbornika DS, GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ i SDS.

- Mada imamo stabilnu većinu, zadovoljavajuće odnose unutar koalicije i odlično upotište u republičkoj vlasti, smatram da bi trebalo biračima pružiti priliku da na vanrednim izborima daju svoj sud. A i opozicija se mnogo unervozila, te pretpostavljam da bi i njima ovakav scenario odgovarao – tvrdi Paunović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika nova varoš dimitrije paunović predsednik sns


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.