Rehabilitacioni centar "Zlatar" počinje sa radom

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 15. октобар 2014. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Rehabilitacioni centar "Zlatar"

Dimitrije Paunović : "U objektu će se pružati zdravstvene, sportsko-rehabilitacijske i turističko – ugostiteljske usluge. Očekujemo godišnji prihod od oko 65 miliona dinara"

Predsednik opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović najavio je da će zakatančeni objekat bivšeg Rehabilitacionog centra „Zlatar“ na Zlataru u maju iduće godine biti pušten u rad na neodređeno vreme i da će u buduće raditi kao objekat multifunkcionalnog tipa. RH centar sa 250 kreveta zatvoren je zbog dugova pre četiri godine tokom štrajka zaposlenih, a letos je bio u zakupu od strane opštine.

- Na osnovu ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji, koji bi Fond PIO kao vlasnik objekta  uskoro trebao da potpiše sa Zdravstvenim centrom Užice i Turističko-sportskim centrom „Zlatar“, u objektu će se pružati zdravstvene, sportsko-rehabilitacijske i turističko – ugostiteljske usluge. Očekujemo godišnji prihod od oko 65 miliona dinara – kaže Paunović.

Prema dogovoru, Fond PIO će do kraja ove godine investirati oko 15 miliona dinara u sanaciju krovne konstrukcije na zgradi koja je pre četiri decenije podinuta na najlepšem delu Zlatara, a tokom iduće godine finansiraće i zamenu stolarije i postavljanje  termo-izolacije.

-  Idućeg leta pod krovom bivšeh RH centra počeće sa radom i Regionalni centar za hemodijalizu, a biće otvoreno i odeljenje beogradskog Zavoda za sport i sportsku medicinu. Sve to je zahvaljujući pomoći države koja je prepoznala ogromni napor lokalne vlasti da se zakatančeni objekat pokrene i stavimo u funkciju razvoja kraja – kaže Paunović.

Odlukom suda, Fond PIO je prošle godine postao vlasnik objekta RH Centra na Zlataru, koji je sedamdesetih godina prošlog veka građen sredstvima penzionera. Objekat je površine 17 hiljada kvadrata i ima zatvoreni bazen, kongresnu salu, teretanu i savremeno opremljene kabinete za rehabilitaciju, kao i  tartan stazu i otvorene terene za male sportove.  U vreme svog najvećeg sajaja Zavod „Zlatar“ je godišnje beležio 90 hiljada noćenja, a pre deceniju i po zvanično je proglašen za šampiona zimskog turizma na prostoru tadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam dimitrije paunović tsc zlatar rh centar zlatar zlatar hotel bazen fond pio kongresna sala renoviranje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.