Zlatibor bolji od Zlatara na premijeri Regionalne lige

westinfo.rs 14. октобар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Košarkaška lopta

Prvo kolo muške regionalne košaraške lige donelo je komšijski derbi i susret dve odlične ekipe. Pobedu su odneli sportisti Zlatibora sa rezultatom 92: 77

Zlatar je imao prednost u prvom periodu u kome je postignuto čak 50 poena, što govori da su odbrane bile loše. Čajetinci su do prednosti došli u drugih deset minuta zahvaljujući seriji trojki Majstorovića, ali je odbrana i dalje bila problem jer je do poluvremena Zlatibor primio čak 46 poena.

Treći period bio je izjednačen i domaćin je zadržao prednost, da bi u poslednjem periodu odlični Smolović skokovima u napadu omogućio svojoj ekipi da sigurno privede utakmicu kraju .Zlatibor je u nastavku primio ukupno 31 poen, a u poslednjem periodu samo 9 i to je donelo prve bodove. Izabranici Vladana Kaloperovića odlično su raspodelili poene, tako su Bogdanović(dve trojke), Smolović i Šekularac (tri trojke) postigli po 16 poena,  Pavlović (jedna trojka) poen manje, Majstorović 14(tri trojke) a Mićević 10.

Zlatar se predstavio kao iskusna ekipa sa odličnim pojedincima.Đurić je u prvom poluvremenu ubacio 13 poena i bio najveći problem za odbranu Zlatibora, a Filipović i Dilparić su potvrdili svoj kvalitet. Dobro je igrao i Božić koji će biti dobro pojačanje za Novovarošane.
Zlatibor je pokazao da ima veliki kvalitet i kada ekipa krene da igra jače u odbrani biće svakako jedan od glavnih kandidata za prvo mesto. Novi ispit je već u sredu protiv Sloge u Požegi.
U predigri su pioniri Zlatibora poraženi posle produžetaka od vršnjaka iz Nove Varoši sa 75:69.U regularnom delu bilo je 63:63.

Sportska dvorana Čajetina. Gledalaca :400 Sudije: Laketić(Užice), Žunić(Užice)
Zlatibor: Tmušić, Pavlović 15, Brašanac 5, Šekularac 16, Dragović, Pantović,
Majstorović 14,Vujić, Smolović 16, Bogdanović 16, Stamatović, Mićević 10
Zlatar: Filipović17, Trtović, Leković 2, Mijović, Božić 13, Dragašević 4, Đurić
17,Dilparić 10, Varagić 2, Drlačić 12

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport okk zlatar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.