Nova Varoš i Prijepolje - Izuzetne destinacije Evrope

topsrbija.com 05. октобар 2014. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Sa prijema nagrada

Na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u galeriji Belgrade Waterfront opštine Nova Varoš i Prijepolje su dobile priznanje kao "Izuzetne destinacije Evrope" - EDEN

Turistička organizacija grada Subotice (TIC Subotica Szabadka) je najuspešnija u kategoriji Turističke organizacije; „Zlatne ruke“ Sokobanja su naj Manifestacija godine; “Square Nine Hotel Beograd” i “Ivanjički konaci”, selo Raščići, opština Ivanjica, najbolji su Ugostiteljski objekti za smeštaj; Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ i Marijana Petrović, reditelj, su najuspešniji u kategoriji Organizacija i pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Ovo su imena ovogodišnjih dobitnika “Turističkog cveta”, priznanja koje tradicionalno, 27. septembra, na Svetski dan turizma, dodeljuje Turistička organizacija Srbije. Gore pomenute organizacije i pojedinci, doprineli su svojim aktivnostima da se Srbija pozicionira kao značajna turističku destinaciju na turističkoj mapi sveta, o čemu svedoči stalni rast broja turista, kao i deviznog priliva.

Uz pomenuta, na svečanoj ceremoniji dodele u galeriji "Belgrade Waterfront", ove godine su po prvi put uručena i priznanja destinacijama odabranim na Nacionalnom konkursu za izbor "Izuzetne destinacije Evrope" (Evropske destinacije izvrsnosti - EDEN). Pobednik konkursa je opština Knjaževac, dok su za prateće destinacije izabrani: Kovačica, Topola, Kučevo, kao i Nova Varoš i Prijepolje koji su zajednički konkurisali. Turistička organizacija Srbije (TOS) se tako po prvi put uključila projekat Evropske komisije (u Evropi se on održava od 2007. godine), pod nazivom "Izuzetne destinacije Evrope EDEN" (European Destinations of Excellence), čija je ovogodišnja tema "Nematerijalno kulturno nasleđe."

Cilj projekta je da se pospeši održivi razvoj destinacija, da se proširi turistička ponuda na celu godinu i da se ravnomernije rasporedi turistički promet, u zemljama članicama i kandidatima za EU. Pobednička i prateće destinacije biće posebno promovisane kroz publikaciju i sajtove Turističke organizacije Srbije i Mreže izuzetnih destinacija EDEN, što će biti nova šansa za njihovo povezivanje sa organizacijama i pojedincima u drugim evropskim državama, kao i za povećanje vidljivosti na turističkom tržištu.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam ivana novaković eden turistički cvet izuzetne destinacije evrope


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.