Nova Varoš: Grejanje po starim cenama

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 01. октобар 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Korisnici će zimus plaćati grejanje po cenama od prošle godine- 96,8 dinara (bez PDV-a) za kvadrat stambenog i 145,20 dinara za poslovni prostor, dok će neredovne platiše već nakon dva neplaćena računa biti tužene i isključene sa toplovodne mreže.

Grejanje više od 720 stanova i pedesetak poslovnih objekata počeće po planu 15. oktobra, a u novom opštinskom preduzeću „Energija Zlatar NV“ očekuju redovnu isporuku toplotne energije tokom cele zime. Korisnici će zimus plaćati  grejanje po cenama od prošle godine- 96,8 dinara (bez PDV-a) za kvadrat stambenog prostora i 145,20 dinara za poslovni prostor, dok će  neredovne platiše već nakon dva neplaćena računa biti tužene i isključene sa toplovodne mreže.

U četiri gradske kotlarnice ovih dana stići će prve količine od ukupno 930 tona mazuta, koliko je potrebno za grejanje preko 43.000 stambenih i poslovnih kvadrata, a počeće i radovi na gradskoj toplovodnoj mreži. U internim kotlarnicama u Domu zdravlja, Gimnaziji i novoj zgardi Osnovne škole „Živko Ljujić“ biće ugrađeni novi kotlovi na drvnu biomasu, a ukupna vrednost svih planiranih radova je oko 50 miliona dinara.

- Radiće se nove podstanice sa razmenjivačima toplote, a ugrađeni kalorimetri meriće zajedničku potrošnju toplotne energije u stambenoj zgradi. Radiće se i nova mreža po lamelama, a priroitet su nam zajedničke instalacije u zgradama gde je evidentno i najviše problema, poput Krdžavca. Rok za završetak radova je 40 dana, a do tada toplotna energija do građana će stizati postojećom mrežom. Građanima koji žele da ugrade kalolimetre i na radijatore u svojim stanovima omogućićemo da radove na unutrašnjim instalacijama  otplate u šest mesečnih rata – kaže Nikola Jelić,  rukovodilac u preduzeću „Energija Zlatar NV“.

U preduzeću  „Energija Zlatar NV“, koje je nedavno od Komunalnog preduzeća „3. septembar“ preuzelo poslove grejanja tvrde da će planirani radovi poboljšati kvalitet i suzbiti zloupotebe u korišćenju grejanja.

- Sprečiće se rasipanje toplotne energije u toplovodnoj mreži, koga je bilo prethodnih godina, što će, na zadovoljstvo potrošača, doprineti kvalitetnijem grejanju. Suzbićemo konačno i zloupotebe u korišćenju grejanja, jer su pojedinci bez prijavljene kvadrature ilegalno grejali čak i zastakljene terase, a na sistem priključivali bojlere i dodatne radijatore – kaže Jelić. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.