Nova Varoš: Akmačićima pehar Seoske olimpijade

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 16. септембар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Prevlačenje konopca na Seoskoj olimpijadi

Prelazni pehar za pobednika Seoske olimpijade i u narednih godinu dana krasiće vitrine mesne zajenice Akmačići.

Na 12. Seoskoj olimpijadi održanoj na Zlataru, učetvovali su  mladi iz svih 12 seoskih mesnih zajednica opštine Nova Varoš, a drugo mesto u generalnom plasmanu i pehar za fer-plej pripali su Božetićima, dok je Bistrica bila treća.

Mladi iz sela novovaroškog kraja i na ovogodišnjim igrama nadmetali su se u tadicionalnim sportstkim disciplinama i čobanskim veštinama, a takmičenja su se odvijala na sportskim terenima bivšeg Rehabilitacionog centra „Zlatar“ hotela „Panorama“. Sportisti iz Akmačića koji su lane u Gornjoj Beloj Reci prekinuli petogodišnju dominaciju Božetića, ove godine su u ekipnom plasmanu osvojili sedam medalja,  od čega tri zlatne – u basketu, pikadu i odbojci. Tri zlata osvojila je i Bistrica ( stoni tenis, šah i sportski ribolov), dok su se sportisti iz Božetića okitili sa dve zlatne medalje (vučenje konopca i bacanje kamena s ramena). Draževići su bili neprikosnoveni u malom fudbalu,  a Jasenovo u nadvlačenju klička.

U četiri discipline medalje su deljene i u pojedinačnoj konkurenciji. Božo Popović iz Božetića sedmu godinu za redom bio je nenadmašan u bacanju kamena s ramena, dok je u nadvlačenju klička prvo mesto pripalo prošlogodišnjem pobedniku Ivici Paunoviću iz Jasenova. Na takmičenju u sportskom ribolovu na Zlatarskom jezeru najbolji ulov imao je Duško Reković iz Bistrice, dok je prvo mesto u pikadu,  jedinoj disciplini za žene, osvojila Jovana Lojaničić iz Akmačića.

Ovogodišnja Seoska olimpijada trebala je da se igra u Amzićima, ali je za novog domaćina nedavno određena planina Zlatar jer je izgradnja sportskog  terena kod zakatančene škole u centru sela počela tek ovih dana zbog žalbe pojedinih učesnika tendera na odluku o izvođaču radova. Amzići će zbog toga tek idećeg leta biti domaćin igara.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.