Ministar Vulin: Zlatar zaslužuje podršku države

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 26. август 2014. године Политика Економија Туризам Коментари

Vulin i Selaković na Zlataru Zaustaviti seobe - ministri Vulin i Selaković na Zlataru (foto: D. Gagričić)

Vladina grupa traži rešenja za pokretanje i opstanak RH centara u Srbiji.

Vlada Srbije danas je formirala međuresornu grupu od predstavnika ministarstva rada, turizma i privrede i Fonda PIO da traži rešenja za rehabilitacione centre i banjsko-klimatstka lečilišta.Treba, pre svega, videti u čijem su vlasništvu, pa dugove i ostalo, a postoji više mehanizama da se ovi „mrtvi kapitali“ pokrenu – od privatizacije do strateškog partnerstva i akcionarstva. Sve je bolje od ovog stanja u kome je RH centar „Zlatar“.

Ovo je, pored ostalog, u utorak popodne istakao Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je sa ministrom pravde Nikolom Selakovićem i državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Predragom Peruničićem, posetio planinu Zlatar i Novu Varoš.

Ističući da je očuvan RH Centar „Zlatar“, zahvaljujući naporima osoblja koje je u njemu radilo do pre tri godine i opštine Nova Varoš i da u njemu, pošto ga je opština privremeno zakupila od Fonda PIO, trenutno borave sportisti, ministar Vulin je istakao:

- Zlatar zaslužuje pažnju države, treba Srbiju upoznati sa potencijalima kraja, pre svega u razvoju zdravstvenog i sportskog turizma.Zlatar neće biti zapostavljen...

Predsednik opštine Dimitrije Paunović zatražio je veće razumevanje državnih organa i pomoć u otvaranju ili očuvanju radnih mesta jer se iz novovaroške opštine za deset godina iselilo 6.000 građana.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika ekonomija turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.