Zlatar: Porodica Vasiljević darovala i treće zvono manastiru

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 14. јул 2014. године Традиција Вести у сликама Коментари

Zlatarinfo logo Manastir Svetih Kozme i Damjana na Vodenoj Poljani

Zvono osveštano na slavi manastira Svetih Kozme i Damjana na Vodenoj Poljani

Porodiva Vasiljević iz Beograda – Mirko i Ljiljana sa kćerkom Jasnom i unucima Lazarom i Milicom - darovala je zvono manastiru Svetih mučenika i besrebrenika Kozme i Damjana na Vodenoj Poljani, u srcu Zlatara. Zvono je, nakon liturgije, osveštano na manastirskoj slavi, u ponedeljak pre podne.

Mirko Vasiljević, profesor beogradskog Pravnog fakulteta, rodom iz sela Pravoševe, od početka radova na Vodenoj Poljani 2007. godine, pomaže podizanja bogomolje. Ovo je treće zvono koje je sa ukućanima darovao zavičajnoj svetinji.

Zahvaljujući se na daru, vladika mileševski Filaret istakao je da nije bilo ljubavi i truda profesora Vasiljevića još ne bi bio završen konak manastira, koji je ukrasio planinu.

 

- U selima na Zlataru i padinama planine narod više nema gde da se okuplja: škole su zapustele i ruše se, kao i zadružni domovi. Jedino mesto za sabiranje je ova svetinja, pa sam pomogao koliko sam kadar, a pozvao sam i neke svoje prijatelje da učestvuju u gradnji – rekao je Vasiljević.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

tradicija vesti u slikama vodena poljana manastir svetih kozme i damjana mirko vasiljević pravoševa


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.