RH Centar Zlatar: Do kraja leta hiljadu sportista

danas.rs (R. Popović) 30. јун 2014. године Туризам Спорт Коментари

Rehabilitacioni centar "Zlatar" RH Centar "Zlatar" (Foto Mirko)

Sa zgrade bivšeg Rehabilitacionog centra na Zlataru konačno je, nakon pune tri godine, skinut katanac i to zahvaljujući angažovanju opštinske uprave koja je reprezentativni objekat sa oko 330 ležajeva zakupila na šest meseci od Fonda PIO. Prvi gosti - sportisti iz Beograda, stigli su 16. juna, a prema do sada ugovorenim aranžmanima, do kraja avgusta kroz hotel bi trebalo da prodefiluje skoro hiljadu članova različitih sportskih klubova iz zemlje i inostranstva.

Prva grupa mladih sportista, njih oko šezdesetak, polaznici su Košarkaškog beogradskog kluba „Vizura“ i Rukometnog kluba „Novi Beograd“ koji će u Centru do kraja juna boraviti u okviru letnjeg sportskog kampa. Snagu za nove sportske domete tokom jula će na Zlataru prikupljati i više od 200 rukometaša iz različitih delova Srbije, a sportske pripreme na ovdašnjoj planinskoj lepotici imaće i pedesetak košarkaša iz rumunskog kluba „Fokšani“ , koji će u objektu biti smešteni u periodu od 1. do 10. avgusta. U ovdašnjem Turističko-sportskom centru „Zlatar“ četvrtu grupu sportista očekuju 10. avgusta, a reč je o dve stotinak devojčica i dečaka iz Odbojkaškog kluba „Sterija“ i Košarkaškog kluba „Vizura“. Poslednja grupa od oko 190 mališana doći će na Zlatar u drugoj polovini avgusta, a to su članovi rukometnog kluba Novi Beograd, kao i košarkaških klubova „Put“ i „Beovik“.

- Dolasku prvih sportista prethodilo je uređenje i „umivanje“ objekta, koji je u relativno dobrom stanju i za njegovo puštanje u rad nisu bila neophodna značajnija investiciona ulaganja. Objekat je, uz angažovanje bivših radnika nekadašnjeg Zavoda, za vrlo kratko vreme zablistao nekadašnjim sjajem, a gosti su zadovoljni smeštajem, ishranom i uslovima koje smo im obezbedili za adekvatne sportske pripreme. U ponudu smo uključili i sve raspoložive sportske objekte u gradu, a trudimo se da njihov boravak ulepšamo i puštanjem u funkciju gradske žičare i obilascima turističkih atrakcija novovaroškog kraja, ističe Ivana Novaković, direktorka TSC „Zlatar“.

Ovo su, inače, prvi koraci koje je opština Nova Varoš preduzela u cilju novog početka Centra „Zlatar“, nekada renomirane ustanove izgrađene pre gotovo četiri decenije. Pre nego što je 2010. odlukom tadašnjeg Ministarstva zdravlja zatvoren bolnički deo objekta, pa sve do konačnog zakatančenja 2011. godine, poslovanje u ovoj ustanovi bilo je zbog finansijske dubioze bremenito problemima , a komplikovanu situaciju dodatno su otežali i štrajkovi radnika zbog neizmirenih ličnih dohodaka i neuplaćenog radnog staža. Nakon višegodišnjeg sudskog spora, Centar je je lane dodeljen u vlasništvo PIO Fonda, koji je upravljanje objektom bez nadoknade nedavno prepustio lokalnoj samoupravi.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.