Uvačko jezero: Takmičenje šarandžija

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 28. мај 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Takmičenje šarandžija

Majstori šaranskog ribolova okupće se sutra na Memorijalnom kupu „Rade Popović – Pekar“ koji se na Uvačkom jezeru organizuje šestu godinu za redom.

Majstori šaranskog ribolova okupće se sutra  na Memorijalnom kupu „Rade Popović – Pekar“ koji se na Uvačkom jezeru organizuje šestu godinu za redom. Takmičenje koje počinje sutra (u četvrtak 29. maja) po podne u zalivu Šipovik, završava se u nedelju, a u ova tri dana organizatori obećavaju i bogat prateći program.

Na memorijalu učestvuje 16 tročlanih ekipa iz cele Srbije, koje će tokom trajanja takmičenja boraviti pod šatorima, u improvizovanom kamp naselju. Od udruženje sporstkih ribolovaca „Uvac“ organizaciju takmičenje ove godine je preuzelo novoformirano Udruženje ljubitelja sportskog ribolova „Zlatarski šaran“, a nadmetanje sporstkih ribolovaca pomogla je opština Nova Varoš.

- Proteklih godona je uglavnom bio mršav ulov, pa smo iz tog razloga u samo takmičenje uneli niz novina. Kup smo pomerili za kraj maja kada obično na jezerima u kanjonu Uvca šaranska riba dobro grize, takmičenje ove godine traje dan duže, a zbog gužve takmičarska staza je znatno produžena i sada je preko jednog kilometra – kažu Srđan Vjetrović, predsednik, i Bojan Popović, potpredsednik udruženja „Zlatarski šaran“.

Takmičenje u zalivu Šipovik i ove godine održava se po pravilima Saveza sportskih riolovaca Srbije, a regularnost će pratiti licencirane sudije.

- Svaki dan takmičenja imaće i prateći program, kako bi takmičarsko okupljanje šarandžija bilo zanimljivijo i običnim posetiocima. U nedelju, poslednjeg dana kupa, na programu je takmičenje u pripremanju riblje čorbe, a u subotu takmičenje u preciznom zabacivanju udice. U petak, drugog dana manifestacije, ribolovci će se takmičiit u dužini zabačaja – kažu organizatori takmičenja.

Za razliku od predhodnih godina, ove na takmičarsku stazu sa šarandžijama neće u isto vreme izaći i ljubitelji pecanja na plovak. Memorijalni turnir u pecanju na plovak „Dragan Matijević – Basin“ održaće se letos, a takmičenje će organizovati Udruženje sportskih ribolovaca „Uvac“. Memorijali u pecanju šarana i pecanju na plovak protklih godina bili su deo manifestacije „Dani ribolova“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.