Hotel „Panorama“: Ostvareno skoro 15 hiljada noćenja

danas.rs (R. Popović) 26. мај 2014. године Економија Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Hotel "Panorama"

Hotel „Panorama“ je prošlog maja ponovo zablistao u punom sjaju, otvorivši vrata za turiste iz zemlje i inostranstva od kojih su najbrojniji bili sportisti i rekreativci. Renoviranim objektom na Zlataru, u čiju je adaptaciju Opština Nova Varoš u proteklih nešto više od 12 meseci investirala oko 50 miliona dinara, prodefilovalo je više od 4.500 gostiju, koji su ostvarili skoro 15.000 noćenja.

Najučestaliji gosti „Panorame“ bili su Beograđani i Novosađani, radnici Panonskih elektrana, ali i turisti iz Zrenjanina, Sremske Mitrovice i brojnih gradova iz centralnog dela Srbije.

U poslovodstvu „Panorame“, koju je odlukom gradskih čelnika lokalna samouprava posredstvom TSC „Zlatar“ zakupila na period od deset godina od beogradskog „Rekreatursa“, kažu da su zadovoljni popunjenošću kapaciteta u proteklom periodu, kao i finansijskim poslovanjem, ali ističu da bi pokazatelji bili još bolji da objekat, zbog renoviranja smeštajnog dela, nije bio zatvoren od februara do početka maja.

- Za ta tri meseca u hotelu su obavljeni radovi na kompletnom renoviranju dvadesetak smeštajnih jedinica, a u još 14 soba na drugom spratu sanirani su podovi i zidovi, a renovirana su i kupatila. Na prvom spratu su sobe okrečene, osvežene i „umivene“, a sve smeštajne jedinice su opremljene televizorima sa kablovskim priključkom, kaže Ivana Novaković, upravnica „Panorame“ i direktorka TSC „Zlatar“ i ističe da će u narednom periodu biti renovirano još desetak kupatila na drugom spratu objekta, izgrađenog pre oko četiri decenije.

U toku je i rekonstrukcija hotelskog bazena, koja bi trebalo da bude završena najkasnije do 15. juna. U planu je i uređenje takozvanog adrenalin parka, kao i projekat obeležavanja pešačkih staza, koje bi trebalo da prolaze kroz najatraktivnije predele na Zlataru i završe se na vidikovcima sa kojih puca prelep pogled na grad i obronke ovdašnje planinske lepotice.

„Panoramu“ su od maja prošle godine najčešće pohodili sportisti, a pripreme na Zlataru i boravak u ovom objektu već su tokom leta ugovorili brojni košarkaški, odbojkaši, fudbalski i karate klubovi, poput ekipa OK Dunav i Zvezda, FK Atakante, KK Vračarac, Sava i drugi.

Zlatar je i omiljeno stecište i polaznika rekreativne nastave, ali je bilo i individualnih aranžmana, posebno za novogodišnje praznike, kada je u hotelu vrvelo kao u košnici.

Trenutno u hotelu boravi 145 dece- mališana iz čačanske OŠ„Sveti Sava“, koji uživaju u programu rekreativne nastave, a za koje su nadležni u Panorami osmislili i brojne kulturno-zabavne sadržaje.

Broj hotela Panorama možete naći na našoj strani Važni brojevi telefona.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija turizam panorama zlatar hotel


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.