Rukomet: Zlatar na pragu Super B lige

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 14. мај 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Prvi tim RK Zlatara

Rukometaši Zlatara zabeležili su drugu pobedu u kvalifikacijama i trenutno se nalaze na drugom mestu tabele koje  vodi u novoformiranu Super B ligu. Međutim još ništa nije rešeno, pa za izabranike  Branka Ćurčića nema odmora i opuštanja sve do kraja maja kada se završavaju kvalifikacije za tek formiranu ligu koja će imati 12 klubova.

Čak tri od ukupno četiri ekipe u Kvalifikacionoj grupi imaju po četiri boda, a njihov trenutni  raspored na tabeli određen je gol razlikom. Prva je Crvena Zvezda iz Mokrina koja ima pozitivnu  razliku od 14 golova (88:74), a drugi Zlatar sa četiri gola u plusu (83:79), dok je trećeplasirani Jastrebac u prva tri kola primio tri gola više nego što je postigao ( 81:84). Na poslednjem četvrtom mestu tabele je Obilić koji je sve tri kvalifikacione utakmice završio porazom.

- Mada nam je u Blacu protiv Jastrebca izmakla pobeda (24 : 26) ipak smo zadovoljni postignutim. Realno, mi i Crvena Zvezda imamo najspremnije ekipe za viši rang, ali moguća su iznenađenja. I naredne dve utakmice pred domaćom publikom moramo biti maksimalno efikasni za slučaj da gol-razlika bude presudna za plasman u viši rang  – kaže šef stručnog štaba Zlatara Branko Ćurčić.

U prošlu subotu Zlatar je savladao prvoplasiranu Crvenu Zvezdu, a do druge pobede u kvalifikacijama i važna dva boda došli su uz puno muke. Meč koji je igran pred punim tribinama sportske dvorane Gimnazuje „Pivo Karamatijević“ završen je rezultatom 26 : 25 za domaće, a odlučujuć gol pao je u poslednjim  sekundama igre. U redovima domaćih najefikasniji su bili Babić i Ostojić sa po pet postignutih golova, a briljirao je i golman Gavrilović sa čak 12 odbrana.

- I ovu utakmicu igrali smo pod presijom zbog očekivanja pobede, a takva atmosfera očito je dala krila najmlađima, Matoviću i Ajanoviću, koji su pružili možda najbolju partiju u dresu Zlatara. Ekipa je funkcionaisla gotovo besprekorno i nadam se da neće biti padova  – sumira Ćurčić.

Do kraja kvalifikacija još su  tri kola. Zlatar će sutra u 19 sati pred domaćom publikom ugostiti Obilić iz Beograda, a u subotu 24. maja i Jastrebac iz Blaca. U poslednjem kolu koje je na programu 31. maja Zlatar u Mokrinu igra protiv Crvene Zvezde. Iz Kvalifikacione grupe u Super B ligu će dve prvoplasirane ekipe.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.