Opština Nova Varoš: Tender za informisanje prema predsednikovoj listi želja

novosti.rs (R. Dr. - I. M.) 18. април 2014. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Dimitrije Paunović želi nastup u omiljenim emisijama

PREDSEDNIK Opštine Nova Varoš Dimitrije Paunović voleo bi da gostuje ili da se o njegovom gradu priča u „Eksplozivu“, „Ekskluzivu“, „Bulevaru“... I baš prema svojim željama skrojio je i konkurs za javnu nabavku „informisanja javnosti“.

Napravio je spisak želja i pozvao televizije da daju ponude samo za programe koji su po njegovoj meri. Reagovalo je i Udruženje novinara Srbije i zatražilo da se ovaj nečuveni konkurs poništi.

Tako su se na spisku našle vesti TV Prva, „Tačno u 9“, „Tačno u 1“, „Eksploziv“ i „Ekskluziv“. Poželjan je i „Nacionalni dnevnik“ TV Pink, a na ovu televiziju Paunović je smestio i „Bulevar“ konkurentske B92. Tu su i dnevnici TV Hepi i „Svet plus info“, ali i dve emisije o selu. Opština je rada da sufinansira i novinske agencije Tanjug i Fonet. Štampa i radio manje su, izgleda, bitni, pa je na konkurs mogao da se prijavi bilo ko.

Za svoj potez prvi čovek Nove Varoši ima opravdanje. On kaže da niko ne može da mu uskrati pravo da opštinu na čijem je čelu reklamira u najgledanijim televizijskim emisijama.

- Ne vidim ništa sporno u tome što želimo da se promovišemo u udarnim terminima elektronskih medija - objašnjava za „Novosti“ Dimitrije Paunović. - Kakvu bismo korist imali da o nama izveštavaju mediji sa lošim rejtinzima i u noćnim terminima, kada niko ne gleda. Uostalom, kako god da je bio sročen tekst konkursa, našao bi se neko ko bi mu nešto zamerio. Javni poziv nisam pisao ja, već opštinska služba za javne nabavke. Ukoliko su prekršili zakon, grešku će da isprave.

Paunović kaže da niko od učesnika javne nabavke nije uložio primedbu na proceduru javne nabavke.

Kako ova lista želja ne bi bila sprovedena u delo, UNS je zatražio poništavanje konkursa i zaustavljanje diskriminacije medija koji se nisu našli u Paunovićevom najužem izboru.

- Ovakvo uslovljavanje medija u suprotnosti je sa medijskom strategijom koja predviđa projektno finansiranje medija za informisanje lokalne i šire zajednice, a ne za informisanje o radu javne uprave u unapred određenim emisijama po izboru lokalnih funkcionera - poručuju iz Udruženja novinara Srbije.

KRIVA TELEVIZIJA

 

DOK novinarski esnaf optužuje Paunovića da ih deli na poželjne i nevažne, prvi čovek Nove Varoši tvrdi da iza cele ujdurme oko konkursa stoji lokalna televizija Enigma. On kaže da su se čelnici ovog medija pobunili protiv njega, nezadovljni što ih nije bilo u javnoj nabavci.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika nova varoš dimitrije paunović predsednik ekskluziv eksploziv bulevar tv prva b92 tv happy tanjug fonet tv pink enigma


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.