UNS: Poništiti tender za informisanje u Novoj Varoši

uns.org.rs 15. април 2014. године Политика Коментари

Udruženje novinara Srbije

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od opštinske uprave Nova Varoš da poništi tender za informisanje javnosti putem štampe, radija i televizije.

Opštinska uprava raspisala je 4. aprila tender za informisanje, pored ostalog, navodeći taksativno televizijske emisije i novinske agencije u kojima želi da prilozi o njenom radu budu emitovani, što ima za posledicu diskriminaciju drugih medija kao potencijalnih učesnika u javnoj nabavci.

Kako je UNS-u rečeno u opštinskoj upravi, televizije i emisije koje su navedene birao je predsednik opštine Dimitrije Paunović, „na osnovu toga u kojim emisijama bi voleo da se pojavi“.

UNS ističe da je ovakvo uslovljavanje medija u suprotnosti sa medijskom strategijom koja predviđa projektno finansiranje medija za informisanje lokalne i šire zajednice, a ne za informisanje o radu javne uprave u unapred određenim emisijama po izboru lokalnih funkcionera.

Oznake: politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.