Japan donirao komunalcima 92.950 evra

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 03. април 2014. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Vlada Japana donirala je Komunalnom preduzeću „3. septembar“ iz Nove Varoši 92.950 evra za kupovinu 34 kontejnera i kamiona autosmećara, zapremine 15 kubika, a donacija će komunalcima pomoći da posao prikupljanja i odvoženja smeća prošire  i na seosku sredinu.

Novi kontejneri i „smećarka“ u Novu Varoš će stići do početka leta, a  oprema iz donacije će najvećim delom biti iskorišćena za prikupljanje i odvoženje smeća iz okolnih sela sa boljom putnom infrastrukturom.

- U skaldu sa Lokalnim planom upravljanja otpadom prikupljanje smeća biće prošireno na Akmačiće, Bistricu i Draževiće, a „pojačaćemo“ i broj kontejnera u Rutošima, Radoinji, Kokinom Brodu  i Vranešima  iz kojih odnedavno  odvozimo otpad na sanitarnu deponiju u limskoj dolini. Ovo je za našu opštinu pionirski posao, pa ćemo do kupovine opreme morati da u saradnji sa lokalnom samoupravom definišemo model po kom će meštani plaćati uslugu odnošenja smeća i po kojoj ceni  – kaže direktorica Komunalnog preduzeća „3. septembar“ Suzana Šuljagić.

Sa četiri tipska kamiona, koja već imaju u svom voznom parku, komunalci su prošle godine na deponiju „Druglići“ odvezli 2.511 tona raznog sekundarnog otpada. Otpad je prikupljan na teritorigiji grada i prigradskih naselja, a usluga je nedavno proširena i na tri seoske mesne zajednice.

- Mesne zajednice Vraneša, Rutoši i Radoinja kupile su ukupno 14 kontejnera i još deset smo dobili iz donacije, a prikupljanje i odnošenje smeća iz ovih sela daje rezultate. Meštani iz zaseoka uz magistralu dobro su prihvatili ovu akciju što nam  znatno olakšava posao, a dok ne bude pronađen drugi model usluge odvoženja smeća plaćaće saveti mesnih zajednica. Nedavno je kontejnere kupila i mesna zajednica Akmačići – kaže direktorica Suzana Šuljagić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.