Vlada Japana donirala je Komunalnom preduzeću „3. septembar“ iz Nove Varoši 92.950 evra za kupovinu 34 kontejnera i kamiona autosmećara, zapremine 15 kubika, a donacija će komunalcima pomoći da posao prikupljanja i odvoženja smeća prošire  i na seosku sredinu.

Novi kontejneri i „smećarka“ u Novu Varoš će stići do početka leta, a  oprema iz donacije će najvećim delom biti iskorišćena za prikupljanje i odvoženje smeća iz okolnih sela sa boljom putnom infrastrukturom.

- U skaldu sa Lokalnim planom upravljanja otpadom prikupljanje smeća biće prošireno na Akmačiće, Bistricu i Draževiće, a „pojačaćemo“ i broj kontejnera u Rutošima, Radoinji, Kokinom Brodu  i Vranešima  iz kojih odnedavno  odvozimo otpad na sanitarnu deponiju u limskoj dolini. Ovo je za našu opštinu pionirski posao, pa ćemo do kupovine opreme morati da u saradnji sa lokalnom samoupravom definišemo model po kom će meštani plaćati uslugu odnošenja smeća i po kojoj ceni  – kaže direktorica Komunalnog preduzeća „3. septembar“ Suzana Šuljagić.

Sa četiri tipska kamiona, koja već imaju u svom voznom parku, komunalci su prošle godine na deponiju „Druglići“ odvezli 2.511 tona raznog sekundarnog otpada. Otpad je prikupljan na teritorigiji grada i prigradskih naselja, a usluga je nedavno proširena i na tri seoske mesne zajednice.

- Mesne zajednice Vraneša, Rutoši i Radoinja kupile su ukupno 14 kontejnera i još deset smo dobili iz donacije, a prikupljanje i odnošenje smeća iz ovih sela daje rezultate. Meštani iz zaseoka uz magistralu dobro su prihvatili ovu akciju što nam  znatno olakšava posao, a dok ne bude pronađen drugi model usluge odvoženja smeća plaćaće saveti mesnih zajednica. Nedavno je kontejnere kupila i mesna zajednica Akmačići – kaže direktorica Suzana Šuljagić.

Oznake: ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.