Priboj – Domaćin jedne od šest etapa 54. Međunarodne biciklističke trke

glaszapadnesrbije.rs 13. март 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Grad na Limu će ove godine biti domaćin jedne od šest etapa 54. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, koja se održava povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

Priboj – Grad na Limu će ove godine biti domaćin jedne od šest etapa 54. Međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju, koja se održava povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata. Na ovoj sportskoj manifestaciji će učestvovati i 28 stranih ekipa, a više od 300 takmičara iz zemlje i inostranstva imaće priliku da upozna Priboj tokom dvodnevnog boravka u ovoj opštini.

Uz biciklistički tim Srbije, nadmetaće se i reprezentacije SAD, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Danske, Nemačke, Alžira, Ekvadora i Norveške. Kako su saopštili u lokalnoj upravi u Priboju, zbog biciklističke trke „Kroz Srbiju“ biće popravljen i uređen put od Kokinog Broda do Pribojske Banje.

Trka će se voziti polovinom juna ove godine, etapna mesta su Požarevac, Kruševac, Priboj, Pale, Ruma i Beograd, a održava se pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića. Ovo takmičenje ubraja se u drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije, a prva vožnja je održana 1939. godine, a pokrovitelj je bio kralj Petar II Karađorđević.

Prva posleratna trka organizovana je 1963. godine, i od tada se vožnja kroz Srbiju odvija bez prekida, a pored takmičarskog karaktera ima za cilj predstavljanje prirodnih lepota i kulturno-istorijskih znamenitosti naše zemlje.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.