Vlast u Novoj Varoši bojkotovala sednicu Skupštine

blic.rs (Ž. Dulanović) 11. март 2014. године Политика Коментари

Sednica Skupstine Opstine povodom RH Centar Zlatar (foto: Ž. Dulanović)

Odbornici vladajuće kolicije oko SNS bojkotovali su vanrednu sednicu Skupštine opštine čije je zakazivanje tražila opozicija.

Povod za sednicu bila je najava predsednika opštine Dimitrija Paunovića (SNS) da će lokalna samouprava uzeti u zakup i polovinom aprila pustiti u rad zakatančeni objekat bivšeg rehabilitacionog centra „Zlatar“ na Zlataru.

Prema rečima predsednika Skupštine opštine Branislava Dilparića (SPS), odbornici vlasti su nedolazak opravdali obavezama, pa je sednica odložena za 21. mart. U opozicionoj DS i GG „Novi ljudi za Novu Varoš“ ocenili su da se “vlast još jednom poigrala sa dostojanstvom Skupštine”.

- Umesto da Skupština donosi odluku o strateškim ulaganjima, obornici se opet dovede pred svršen čin. Nismo protiv razvoja turizma na Zlataru, ali smo protiv rasipanja i nekontrolisanog trošenja budžetski para kao u slučaju zakupa hotela „Panorama“. Efekti ulaganja u hotel su beznačajni, a vlast je zbog njega zapostavila ostale probleme građana - kaže šef odborničke grupe DS Radojica Perišić. 

Na Centar „Zlatar“ katanac je stavljen pre tri godine zbog štrajka 80 zaposlenih i enormnih dugova, a objekat je nedavnom odlukom suda vraćen u vlasništvo Republičkog Fonda PIO. 

- Već smo ugovorili 5.000 noćenja u Centru „Zlatar“ za pripreme sportista, jer nam ne treba objekat koji neće raditi, a u toku je i priprema dokumentacije kako bi objekat zakupili u skladu sa zakonom. Za razliku od „Panorame“ u čije smo renoviranje uložili preko 50 miliona dinara, u Centar „Zlatar“ neće biti ulaganja jer je našim zalaganjem sačuvana oprema. Fond PIO nam je ustupio objekat bez dinara naknade, a opozicija zloupotrebom Skupštine prikriva svoj nerad tokom 12 godina koliko je bila na vlasti - kaže predsednik opštine Dimitrije Paunović.

U ime vladajuće kolicije kaže da je opozicija morala da se potrudi i obezbedi kvorum za sednicu na čijem je održavanju insistirala.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.