Lokalni proizvodi za razvoj turizma

danas.rs (R. Popović) 08. март 2014. године Економија Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Lokalni proizvodi

U hotelu „Panorama“ na Zlataru održana je završna konferencija u okviru projekta „Regionalni lanac vrednosti na području međuopštinske saradnje“, koji je razvojna agencija „Zlatibor“ realizovala uz finansijsku podršku USAID-a.

Na skupu je predstavljena publikacija „Lokalni proizvodi - ključ za unapređenje regionalnog lanca vrednosti u turizmu“ u kojoj se nalaze rezultati ponude i tražnje u ovom delu Srbije i preporuke aktivnosti u cilju integracije lokalnih proizvoda u turističku ponudu. Akcioni plan za naredne tri godine, izrađen u okviru ovog projekta, preporučuje sprovođenje ključnih mera koje mogu doprineti kreiranju lanca nabavke lokalnih proizvoda za hotelsko-ugostiteljski sektor. Na taj način, potencijali lokalne tradicionalne proizvodnje biće stavljeni u funkciju unapređenja turizma i doprineće ekonomskom osnaživanju ruralnih područja i privatnog sektora, zaključeno je na ovom skupu.

- Opština Nova Varoš podržava i radiće to i ubuduće, sve inicijative vezane za promociju i plasman zlatarskog sira, heljde i starih zanata, kao i njihovo uključivanje u funkciju razvoja turizma u našem kraju. U tom smislu je realizacija ovog Projekta veoma važna jer znači i novo upošljavanje ljudi, čime će se stvarati nove vrednosti koje mogu biti iskorišćene na polju turizma, kao ključnog segmenta u afirmaciji i razvoju čitave opštine, istakao je na skupu Dimitrije Paunović, predsednik opštine Nova Varoš.

Konferenciji je, pored brojnih uglednih zvanica i gostiju, prisustvovao i direktor USAID-ovog programa održivog regionalnog razvoja Hauard Okman, koji je podsetio da je krajnji cilj ovog Projekta ekonomsko osnaživanje u 32 opštine u Srbiji, među kojima je i novovaroška.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekonomija turizam


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.