TO Zlatar predstavila svoju ponudu na sajmu turizma u Beogradu

zlatarinfo.rs 03. март 2014. године Туризам Коментари

TO Zlatar na sajmu turizma TO Zlatar na sajmu turizma (foto: FB/Ivana Novaković)

Turističko sportski centar "Zlatar" i Specijalni rezervat prirode "Uvac" su i ove godine predstavili potencijale Opštine Nova Varoš na Beogradskom sajmu turizma, u okviru Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Turističko sportski centar "Zlatar" i Specijalni rezervat prirode "Uvac" su i ove godine predstavili potencijale Opštine Nova Varoš na Beogradskom sajmu turizma, u okviru Turističke organizacije regije Zapadna Srbija. Štand je bio na najboljoj lokaciji u okviru hale 4 Beogradskog sajma, pozicioniran do štanda Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije, što je obezbedilo vidljivost i veliku frekvenciju posetilaca.

S obzirom da je tema ovogodišnjeg sajma turizma bila omladinski turizam, na štandu TSC "Zlatar" i Specijalnog rezervata prirode "Uvac" bila je prezentacija na ovu temu i održan je veliki broj sastanaka sa predstavnicima medija, turoperatera iz zemlje i inostranstva sa kojima je planirana saradnja u narednom periodu. Štand su, između ostalog, posetili: Prof.dr.Jovan Popesku, Predrag Peruničić - državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, dr Srđan Belij – državni sekretar Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, predsednik Planinarskog saveza Srbije - Boris Mićić, predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije, predstavnici Veslačkog Saveza Srbije, predstavnici udruženja "Srbija za mlade" i "Mladi za turizam", Branko Stanković - autor emisije "Kvadratura kruga", predstavnici medijskih kuća- RTS, Radio 202, TV Lav, Novosadska televizija, Happy, TV Požega, RTV BN kao i naše mnogobrojne javne ličnosti poput proslavljenog odbojkaškog reprezentativca Vanje Grbića, glumaca Milana Milosavljevića, Vojina Ćetkovića, pevača Vlade Georgieva i mnogih drugih. 

Posetu štandu su upotpunili izlagači Alžira, Brazila i drugih nama dalekih zemalja, čiju smo pažnju privukli našom ponudom. Dan kasnije, u petak, 28.02.2014. godine, TSC "Zlatar" i Specijalni rezervat prirode "Uvac" imali su promociju aktivnog turizma sa akcentom na Kanjon reke Uvca, sa njegovim uklještenim meandrima i staništem beloglavog supa – retke vrste orla lešinara, impozantne veličine, raspona krila i do tri metra sa njegovom jedinstvenom i nezamenljivom ulogom u lancu ishrane. Promocija je propraćena i od strane medijskih kuća. Predstavnici udruženja "Lokalni turistički vodiči" su približili ovaj vid aktivnog odmora.

U subotu, 01.03.2014. god. održana je promocija zvanične opštinske manifestacije – Zlatarfest, nove turističke karte, kao i nove brošure "285 Zlatnih dana", koja je privukla veliku pažnju posetilaca sajma. Brošura je po svom sadržaju jako primamljiva za oko i korisna jer pored opisa prirodnih bogatstava, hrane, carstva beloglavog supa sadrži i podatke o svim smeštajnim kapacitetima na Zlataru. U toku sajamskog nastupa, u trajanju od 4 dana, posetioci su se mogli direktno upoznati sa svim potencijalima našeg kraja na štandu, kroz degustaciju brendiranog "Zlatarskog sira", proizvoda od heljde i upoznavanje sa karakteristikama i distribucijom proizvoda.

- Ovom promocijom pokušavamo da afirmišemo opštinu Nova Varoš i planinu Zlatar kao podneblje adekvatno za proizvodnju zdrave i organske hrane, što je izuzetno bitno za razvoj turizma - kažu u Turističkoj organizaciji Zlatar.

Boljoj promociji Zlatara kao takvog, doprineo je i Vjekoslav Purić – proizvođač organske heljde, kome je imao svoje mesto u okviru štanda.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam ivana novaković tsc zlatar sajam turizma to zapadna srbija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.