Zlatar: Visoke temperature otopile veštački sneg

novosti.rs (D. Gagričić) 29. децембар 2013. године Туризам Спорт Коментари

Staza Briježđa Snega nestalo na početku raspusta (foto: D. Gagričić)

Prolećno vreme - sunce i jugozapadni vetar - krajem minule nedelje raskvasili su ili otopili veštački sneg na skijaškoj stazi „Briježđa“.

PROLEĆNO vreme - sunce i jugozapadni vetar - krajem minule nedelje raskvasili su ili otopili veštački sneg na skijaškoj stazi „Briježđa“, koja na padinama Zlatara sa brda Cvijetnjak silazi u Novu Varoš.

U subotu je bilo zakazano otvaranje zimske sezone, posle desetogodišnje gradnje žičare četvoroseda. Sve je bilo spremno pošto su radnici TSC „Zlatar“, uz pomoć topova i tabača snega, stazu pokrili sa preko tridesetak centimetara belog pokrivača. Međutim, otopljenje je odnelo trud u potok, na veliko razočaranje ljubitelja skijanja iz ovog i okolnih gradova, kao i gostiju koji stižu na Zlatar.

Deo đačkog raspusta proteći će, po svemu sudeći, bez skijanja, a sistem za veštačko osnežavanje može da radi tek kad se temperatura spusti na tri stepena ispod nule, a maksimalni uslovi su na minus osam. Na skijalištu „Briježđa“ glavna staza duga je 955 metara, a zaobilazna 1.200, dok visinska razlika (start je na 1.202 metra visine) iznosi 214 metara.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.