Bjeloglavi supovi Trebinju iz parka "Uvac"

trebinjelive.info 25. децембар 2013. године Екологија Природа Коментари

Beloglavi sup (Gips fulvus) Beloglavi sup (Gips fulvus) (foto: Wikimedia)

Zavod za zaštitu prirode Srbije obezbijediće primjerke bjeloglavog supa iz rezervata prirode "Uvac" kako bi se ova zaštićena vrsta vratila na nekadašnje stanište na području Trebinja u projektu "Reintrodukcija bjeloglavog supa u Popovo polje".

Tokom posjete delegacije Zavoda za zaštitu prirode Srbije danas Zavodu za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske dogovoreno je da se primjerci obezbijede iz posebnog rezervata prirode.

Potvrđen je nastavak procedure proglašenja Rezervata biosfere "Drina", koji bi sa teritorije Srbije obuhvatao Nacionalni park "Taru", Park prirode "Mokru Goru" i Predio izuzetnih odlika "Zaovine", a na području Srpske Nacionalni park "Drinu" na teritoriji opštine Srebrenica, te dijelove opština Rogatica i Višegrad.

Radni sastanak predstavnika dvije institucije očekuje se u roku od 60 dana u Beogradu, saopšteno je iz Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ekologija priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.