Odbornici Skupštine opštine, glasovima vladajuće većine, usvojili su opštinski buždet za 2014. godinu koji će za čitavih  120,5 miliona dinara biti manji od projektovanog budžet za ovu godinu. U narednih 12 meseci u opštinsku kasu trebalo bi da se slije 694,5 miliona dinara, od čega 620,6 iz budžetskih i 73,8 miliona dinara iz takozvanih ostalih izvora prihoda.

- Za razliku od budžeta za ovu koji je bio preglomazan i kao takav nije ni mogao da se u potpunosti realizuje, budžet za narednu godinu urađen je na realnim osnovama. On je značajno manji jer su zakonom ukinude naknade za korišćenje građevinskog zemljišta, a manje para sliće se i od poreza na zarade. Mada smo gledali da u potrošnji budemo skromni, neće trpeti budžetski korsinici – rekao je predsednik opštine Dimitrije Paunović.

Najviše sredstava iz opštinskog budžeta i u narednoj godini dobiće Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju – 143, 17 miliona dinara, a značajna sredstva ( 55,1 miliona dinara) opredeljena su i za Turističko-sporstki centar „Zlatar“. Turistička organizacija, koja je zakupac hotela „Panorama“, za svoje aktivnosti imaće i dodatna 42 miliona dinara vlastitih prihoda. Za rad sporskih klubova iz budžeta će biti izdvojeno 20 miliona dinara, dok je sedam miliona dinara opredeljeno za naknade novorođenčadima. Četiri miliona dinara planirano je za nezaposlene porodilje, a tri miliona dinara za samohrane roditelje.

- Sredstva za podsticaj nataliteta veća su nego u ovoj godini, a izmenu će verovatno pretrpeti pravilnik o dodeli subvencija. Način raspodele para samohranim roditeljima utvrdiće Centar za socijalni rad – rekao je Punović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika ekonomija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.