Odbojkašice kadetkinje na korak do finala

westinfo.rs (Ž. Dulanović) 29. јануар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Odbojkašice Zlatara na korak su do plasmana među 16 najboljih kadetskih ekipa u Srbiji. Odlučujući meč za plasman u  drugi krug ligaškog takmičenja one će igrati 15. februara pred domaćom publikom kada je na programu poslednje kolo Međuregionalne kadetske lige Zlatiborskog i Moravičkog okruga, a u goste im dolazi Takovo, jedini konkurent za vrh tabele.

U osmom kolu, Zlatar je prošlog vikenda u Čačku savladao Slobodu rezultatom sa 3: 0 i trenitno je prvi na tabeli kao jedina ekipa bez izgubljenog seta.

– Imamo kvalitetnu ekipu i trenutni plasman nije iznenađenje. Očekujem dobru igru i u utakmici poslednjeg kola, jer prvo mesto jedino garantuje plasman u drugi krug. Čak pet devojaka iz kadetske igra i u seniorskoj ekipi, kojoj na žalost ove jeseni ništa ne ide od ruke – kaže trener Zlatara Vladimir Ljujić.

Od preko 120 ekipa koliko ih igra u međuregionalnim ligama, svega njih 16 plasiraće se u drugi krug takmičenja. Pobednici iz četiri grupe drugog nivoa takmičenja idu na finalni turnir kako bi u međusobnim duelima odlučile  kome će pripasti zvanje najbolje kadetske ekipe u Srbiji.

- Ukoliko ostvarimo plasman, kandidovaćemo se za domaćina turnira u našoj grupi, jer Nova Varoš i Zlatar imaju sve uslove za jedno ovakvo takmičenje.  Prvenstvo u Međuregionalnoj kadetskoj ligi Zlatiborskog i Moravičkog okruga igra se po jednokružnom „Bergerovom“ sistemu, a prvoplasirana ekipa ide  u drugi krug. Postoji šansa i da drugoplasirana ekipa u našoj ligi izbori plasman, što zavisi od rasporeda Odbojkaškog saveza Srbije – kaže Ljujić.

Kolo pre kraja raspored na tabeli Međuregionalne kadetske lige Zlatiborskog i Moravičkog okruga je sledeći : 1/ Zlatar 24, 2/ Takovo 23; 3/ Libero 19; 4/ Sjenica 15; 5/ Ivanjica 13; 6/ Borac 11; 7/ Sloboda 6; 8/ Tara 5; 9/ Arilje 3 i 10/ Jedinstvo bez bodova.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.