Фудбалски клуб Златар (ФК Златар)

FK Zlatar Nova Varoš ФК Златар

Fudbalski klub Zlatar osnovan je 1921. godine i najstariji je sportski kolektiv u Novoj Varoši. FK Zlatar se uglavnom takmičio u republičkom rangu takmičenja i najveći dometi su Prva Srpska liga u SFRJ.

Pored prvenstvenih takmičenja FK Zlatar je i osvajač u više navrata Kupa FSZO i polufinalista Kupa FSRZS 2011. godine. Osvajač je i zlatne medalje na MOSI igrama u Prijepolju 2013. godine. Poslednjih godina FK Zlatar se uspešno takmiči u “Zoni Drina“. 

FK Zlatar je iznedrio veći broj dobrih fudbalera. U njemu su karijeru započeli: Musić Hajrudin (Trepča), Krdžović Zlatko (C. Zvezda), Popović Dragan (C.Zvezda), Drulović Ljubinko (Porto), Todorović Žarko (OFK Beograd), Marić Slavko (Borac Čačak), Boranijašević Nikola (Borac Čačak), Dolmagić Dino (Sloboda Užice), Janjić Vasilije (Partizan), Šaponjić Ivan (Partizan)...

Pored Ljubinka Drulovića, koji je proslavljeni reprezentativac SFRJ i SRJ, koji je bio kapiten zlatne “Čileanske“ generacije omladinaca koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Čileu, kao nosioci reprezentativnog dresa mogu se pohvaliti Boranijašević Nikola, Janjić Vasilije, Dolmagić Dino i Šaponjić Ivan. Kao trener Ljubinko Drulović je 2013 godine osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji sa omladinskom reprezentacijom Srbije. FK Zlatar i sad u svom sastavu ima tri reprezentativca FSRZS: Botić Jovana (2001), Vujičić Dragana (2002) i Gudurić Vuka (2002). 

Šef stručnog štaba je Lečić Milivoje. U klubu postoji 5 selekcija.

Informacije preuzete sa sportskisaveznv.rs

sport fk zlatar