Ктиторска слава Милешеве

ppmedia.rs 04. октобар 2023. године Друштво Коментари

Манастир Милешева, задужбина краља Владислава Немањића Манастир Милешева, задужбина краља Владислава Немањића (Д. Гагричић)

У суботу 7. октобра Епархија милешевска прославиће празник Светог краља Владислава, ктиторску славу манастира Милешеве, славу Епархије милешевске и славу радија Милешеве. Да би још једном проверио како теку припреме за обележавање овог великог дана за манастир Милешеву и Епархију, Епископ милешевски Атанасије обишао је манастирски комплекс.

У порти манастира Милешеве владика Атанасије, одржао је конференцију за медије на којој је представио јавности шта ће се све дешавати на дан славе. Владика је указао на важност и величину празника који предстоји.

– За нас је то веома значајан дан. За све Србе, а посебно за оне који живе на простору Епархије милешевске, јер је краљ Владислав покровитељ Милешевске епархије. И ове године ћемо се потрудити да тај дан обележимо како треба, а то пре свега, значи молитвено, литургијски. Очекујемо да ће Божанском Литургијом началствовати Митрополит црногорско-приморски Јоаникије, уз саслужење више епископа наше свете Цркве. Прославу ћемо, као и обично, преобразити у свенародни сабор, и садржаће већи број културно-уметничких догађања – навео је владика Атанасије.

Владика милешевски Атанасије, фото: А.Ровчанин Владика милешевски Атанасије, фото: А.Ровчанин

Он каже, да је специфичност овогодишњег прослављања у интензивнијој молитви за сународнике са простора Kосова и Метохије који настављају са хришћанским начином живота, и на својим огњиштима настоје да опстану. Владика је позвао све учеснике овогодишње прославе да појачају молитве за све њих.

Владика је на крају позвао верни народ да у што већем броју дођу и узму учешћа у Божанској Литургији, како би на што достојнији начин прославили Светог краља Владислава.

Епископ Атанасије је обишао и просторије радија Милешеве и ту са радницима разговарао о раду ове медијске куће и проблемима са којима се сусрећу.

Владика је обећао да ће Епархија, колико јој то могућности буду дозвољавале, учинити све да радио Милешева успешно настави свој рад, имајући пре свега у виду чињеницу да је ово једина верска радио станица на простору наше целе епархије.

ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

mileševa ktitorska slava


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.