Планина чека такмичаре

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 05. јул 2023. године Традиција Коментари

Трава под конац – последње припреме на вису Џаде (Фото: Д. Гагричић) Трава под конац – последње припреме на вису Џаде (Фото: Д. Гагричић)

У среду уређивани терени за 11. „Сусрете златарских села“ на Ивањдан, на вису Џаде. Уз игре чобана и занимања дрвосеча – први пут се бира „Мис Златара“.

Тепих планинске траве виса Џаде умивен је и спреман да учесници 11. „Сусрета златарских села“ на Ивањдан покажу умеће, снагу, вештину и спретност.

У среду су обављане последње припреме: тримером је шишана трава коју је пре неки дан прескочила косачица и обележавана игралишта како би екипе делиле мегдане у 10 дисциплина и подсетиле на некадашњи живот планине, на игре и дружења чобана и занимања дрвосеча.

  Замењени су стубови одбојкашке мреже Замењени су стубови одбојкашке мреже

У петак, 7. јула, у 09:30 сати, као и претходних година, започеће такмичења у малом фудбалу, одбојци, бацању камена с рамена, вучењу кличка, трчању (сениори и деца), скоку у даљ, стругању балвана кладаром и надвлачењу конопца, а воловске запреге извлачиће трупац „на влаци“.

Најбоље одбојкаше имала је Мушковина Уз надметање - дружење међу оморикама

У Организационом одбору кажу да се познате судије које ће делити правду у надметањима на вису У Мушковини, а на Ивањдан ће бити саопштена имена чланова жирија који ће први пут бирати „Мис Златара“.

Посебно интересовање влада за такмичење рабаџија Посебно интересовање влада за такмичење рабаџија

Особље ресторана „Добар поглед“ припрема шатру за дружење и забаву међу четинарима, уз трубаче. Домаћини манифестација која негује успоменеу на корене и традицију предака су предузеће „Сложна браћа“ и власник Зоран Пурић из Дрмановића.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

"susreti zlatarskih sela" vis džade


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.