Nemanja Nedović promenio klub

zlatarinfo.rs 16. новембар 2014. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Nemanja Nedović (Foto: Fejsbuk Nemanja Nedović)

Srpski reprezentativac, rodom iz Nove Varoši, NBA ligu zameniće Evroligom bar do juna 2016. godine

"Sada je zvanično. Valensija je moja nova destinacija" napisao je Nemanja Nedović na svom Tviter profilu potvrđujući svoj transfer iz NBA tima "Golden Stejt Voriorsa" u evroligašku ekipu "Valensije". 

Nedovićevi navijači nadaju se da će mladi bek iz Nove Varoši u novom klubu dobiti više prilike da pokaže svoj talenat, budući da je u dresu "Voriorsa" ove sezone zaigrao samo na 6 utakmica.

Košarkaški klub iz Španije na svom Tviter nalogu poželeo je dobrodošlicu Nedoviću koji je ugovorom garantovao da će se za "Valensiju" boriti do juna 2016 nakon što je sporazumno prekinuo ugovor sa "Voriorsima".

-"Valensija" je velika šansa za mene, jer dobijam priliku da zaigram u Evroligi i španskoj ligi. Došao sam da igram u Evroligi i učiniću sve da uđemo u Top 16 fazu- rekao je po dolasku Španiju srpski reprezentativac koji bi u novom dresu mogao da debituje već u četvrtak na meču sa Olimpijakosom.

Španski klub uskoro očekuje i meč protiv "Crvene Zvezde", tako da će Nedović zaigrati protiv svojih dojučerašnjih saigrača. 

Podsećamo, sportista je svoju karijeru započeo u italijanskom klubu "Askoli Basket", zatim je dve godine branio boje "Zlatara". Iz kluba u rodnom gradu, Nedović je prešao u užički "Šampion", a zatim preko "Crvene zvezde" stigao i do litvanskog kluba "Lijevutos Ritas".
U junu 2013. Nedović je u redove "Golden Stejt Voriorsa"  ušao kao poslednji pik prve runde NBA drafta.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.