Лед окива Златарско језеро

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 29. јануар 2022. године Друштво Коментари

Заточеници језера - заледио крак уз Тисовицу (Фото: В. Василић) Заточеници језера - заледио крак уз Тисовицу (Фото: В. Василић)

Бродић „Увац“ саобраћа до засеока Под гором, али питање је дана кад ће га лед заробити. Зашто је овај засеок заборављен и у насипању пута и у чишћењу снега?

Да ли ће поподне долазити брод? - питање је које су јутрос (субота, 29. јануара) постављали  мештани у засеоцима око Златарског језера, у првом реду на некадашњем ушћу  Тисовице у Увац.

Мраз прети - на некадашњем ушћу Тисовице у Увац Мраз прети - на некадашњем ушћу Тисовице у Увац

Мраз и лед окивају обале језера, а бродић „Увац“ је минулаих дана одржавао линију, која је за неке у засеоцима око Златарског језера једини излаз у свет. Са дебљином од 15 и више сантиметара лед је повезао обале уз крак Тисовице до кућа Василића, у засеоку званом Под гором.

- Пре неки дан брод је у последњи час разбио лед у окуци и сужењу језера у Чоловића стенама, па стрепимо да ће прикинути саобраћати. Тражили смо веће ангажовање у одржавању пловног пута, али нам у Лимским ХЕ кажу: „Имате пут“ - јадају се једини становници Вера и Благоје Василић у засеоку испод Смудинога. 

Стрепе од прекида везе са Кокиним Бродом Стрепе од прекида везе са Кокиним Бродом

Њих двоје, као и комшије, огорчени су и што је летос пут од Дебеље преко Смудинога насипан само до првог засеока Василића, а слично се поновило и у зимушњем чишћењу снега.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

jezero brod led


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.