„Суза Чемернице“ у галерији РТС

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 27. децембар 2021. године Култура Коментари

Драгуљи - бигрене каде реке у Горњем Трудову Драгуљи - бигрене каде реке у Горњем Трудову

Изложба уметничког фотографа Станка Костића „Моја Србија“ отвара се 28. децембра.

Међу 62 фотографије уметничког фотографа Станка Костића, из Београда, које ће бити пред посетиоцима Галерије РТС, је и једна из нашег краја под именом Трудовачка река - „Суза Чемернице“. Објектив је  у јесен прошле године овековечио део мало познатих „бигрених када“ око 250 метара испод извора реке у Горњем Трудову. Костић је  за  Туристичку организациоју „Златар“ припремао комплет разгледница нововаошког краја.

Позивница за изложбу Станка Костића - Моја Србија Позивница за изложбу Станка Костића - Моја Србија

Изложба  се отвара у уторак, 28. децембра, у Галерији РТС, у Таковској 10 у Београду.Костић каже да је одабрао најдраже мотиве снимљене током 30-годишњег обиласака Србије и њених природниг знаменитости и културно-историјских вредности.

Драгоцене слике блага и времена, уз записе о наслеђу, остављале су поколењима трагове и нашле се у низу монографија, каталога, илустрованих ревија, часописа и новина, а на изложбама обилазиле многе крајеве.

Изложба „Моја Србија“ биће отворена до краја јануара 2022. године, а затим ће прећи у легат Радио-Београда. Костић је најавио да ће ускоро походити наш крај.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

izložba fotografije stanko kostić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.