Бањски центар „Златар” добио новог власника

ppmedia.rs 08. март 2021. године Туризам Коментари

РХ Центар Златар Бањски комплекс "Златар" (Фото: Златаринфо)

После више покушаја Бањски комплекс „Златар” добио је новог власника. Купопродајни уговор потписан је са београдском компанијом „Метал Инвестмент Еуропе доо”, која је у потпуности на рачун државе испалтила износ од 2.546.000,00 евра, што је 200 хиљада више од почетне продајне цене. Ова информација потврђена је “ПП Медији” из општине Нова Варош.

Бањски комплекс за превенцију, лечење и рехабилитацију кардиоваскуларних обољења “Златар”, изграђен је на 1235 метара надмоске висине. Поред комплекса објеката укупне површине 12.298 квадратних метара, нови купац је добио и више од четири хектра земљишта на најлепшем делу планине Златар.

Према незваничним најавама новог власника, реновирање оронулог објекта почеће почетком лета, а бањски комплекс добиће савремен изглед и нове садржаје.

Иначе, Рехабилитациони центар “Златар” је затворен пре више од једне деценије, због огромних дуговања, после чега је прешао у власништво Владе Србије и Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Некада је ова установа, у време свог највећег сјаја бележила 70.000 ноћега годишње.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

banja zlatar novi vlasnik prodat rh centar


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.