У Новој Вароши уведена ванредна ситуација: Снежни намети у појединим селима достигли висину од неколико метара

glaszapadnesrbije.rs 28. јануар 2021. године Друштво Коментари

У Новој Вароши уведена ванредна ситуација због снега, Фото: ГЗС У Новој Вароши уведена ванредна ситуација због снега, Фото: ГЗС

На делу територије општине Нова Варош, након вишесатних обилних падавина уведена је ванредна ситуација у седам месних заједница. Путеви до појединих месних заједница су потпуно одсечени, а најтежа ситуација је у Божетићима, Негбини, Белој Реци, Акмачићима, Драглици, Јасенову и на делу територије у приградским месним заjедницама Тиква и Брдо.

„Снег који је падао више од 30 сати одсекао је поједине путне правце, ванредна ситуација је уведена на планинским превојима изнад 1.000 метара надморске висине. Јак ветар је направио снежне наносе висине од неколико метара и то је оно што додатно отежава стање у нашој општини“, изјавио је за РИНУ, Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош

Механизација је на терену, а оно што иде на руку путарима јесте престанак падавина, па се очекује да ће данас бити очишћена већина путева, а у наредних неколико дана и сви путни правци у планинским подручјима.

Механизација је на терену, биће очишћена већина путева, ( Фото: РИНА) Механизација је на терену, биће очишћена већина путева, (Фото: ГЗС)

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš sneg vanredna situacija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.