Почиње скијање на Златару, ски пас 1.300 динара

varoske.net ( Ж. Дулановић) 13. јануар 2021. године Туризам Коментари

Skijalište januar 2019. Надају се доброј посети (фото: Златар инфо)

Коначно почиње ски сезона на Златару, али ће и ове зиме радити само ски-лифт типа „сидро“ у горњем делу стазе. Данас првог дана, скијање је бесплатно за све, док је од сутра цена дневног ски паса за одрасле 1.300, а за децу 1.000 динара.

Скијалиште „Златар“ радиће сваког дана, у времену од 10 до 16 часова.

-Временски услови нам иду на руку, па је на стази око пола метра утабаног вештачког и природног снега, и скијалиште је потпуно спремно за сезону. На жалост цена ски паса је за стотинак динара већа него прошле зиме. Поскупела је струја, па смо као велики потрошач били принуђени да и ми подигнемо цене. Нa жалост није било договора са општином, па ће ски пас морати да плаћају и деца из Нове Вароши што прошле године није био случај - каже Војко Пурић, власник предузећа „Сложна браћа“ које је закупац скијалишта.

Према његовима речима, ни ове зиме неће радити жичара четвросед, која полази скоро из самог центра града.

-Зељиште у доњем делу стазе изнад магистрале за море у власништу је приватника који траже накаду за њено коришћење. На Општини је да се као власник скијалишта договори како би се решио овај проблем- каже Пурић.

Како би се испоштовале епидемиолошке мере забог вируса короне, сви смучари ће током боравка на стази морати да носе заштитну маску.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

skijalište ski pas žičara


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.