Podrži, zalepi i vrati nestalo dete kući

tijana.rs 19. новембар 2020. године Хуманитарне акције Коментари

Amber Alert Amber Alert (tijana.rs)

Amber Alert predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece. Ovaj sistem uspešno funkcioniše u 19 zemalja, a Fondacija Tijana Jurić se aktivno bori za njegovo uvođenje u Srbiju.

Fondacija Tijana Jurić pripremila je posebne nalepnice u okviru kampanje Amber alert  sa ciljem da podseti na bitnost ovog projekta. Nalepnice su namenjene da se lepe na automobile, oglasne table ili na bilo koje drugo mesto na kojem bi bile vidljive velikom broju ljudi.

"Pozivamo sve građane koji žele da pomognu da se vest proširi  da nam se jave i naruče Amber alert nalepnice koje će im Fondacija poslati potpuno beslatno."

Kako do nalepnica?

Pošaljite nam vaše ime, prezime, ulicu, grad i broj telefona, a mi ćemo vam u poslati nalepnice. Vaše adrese možete slati na:

Šta je Amber Alert?

Ovo je specifičan način udruženog reagovanja policije, nadležnih organa i građana koji podrazumeva emitovanje objava putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. sa ciljem da dopru do što većeg broja  građana koji će na taj način zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti, ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

amber alert fondacija tijana juric bezbednost dece


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.