Васиљевић: ОШ „Живко Љујић” биће најмодернија у Србији, у реконструкцију уложено 4 милиона евра

glaszapadnesrbije.rs 18. мај 2020. године Друштво Коментари

ОШ „Живко Љујић” у Новој Вароши, фото: РИНА ОШ „Живко Љујић” у Новој Вароши, фото: РИНА

Реконструкција ОШ „Живко Љујић” у Новој Вароши највећи је пројекат у општини подно Златара, а један од већих овог типа у Србији, казао је за Глас западне Србије председник општине Радосав Васиљевић. Он је нагласио да је за овај пројекат средства обезбедила Канцеларија за јавна улагања у вредности од четири милиона евра.

“Школа ће после 50 година бити комплетно реконструисана и урађена по највишим стандардима. Вредност пројекта је око четири милиона евра, а реч је о реконструкцији 3200 квадрата што подразумева и спортску дворану и базен”, истакао је први човек општине.

Према његовим речима базен уоквиру школске зграде био је направљен пре 50 година али никада није био у употреби.

Такође, локална самоуправа је определила средства из буџета за набавку новог школског намештаја у вредности од седам милиона динара.

Иако су радови због актуелне здравствене ситуације били сведени на минимум, очекује се да ће бити завршени у планираном року, крајем јула.

Иначе, ову школу похађа око 700 ученика.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

osnovna škola "živko ljujić" škola


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.