То је медиј, у рову отац и три сина

ppmedia.rs 10. април 2020. године Друштво Коментари

Медији ГЗС (foto: Продукција 4 Н)

Најутицајнији српски дневни лист „Политика” објавио је данас на пола стране причу о Гласу западне Србије, новинској агенцији РИНА и продукцији 4Н чији су новинари, репортери, сниматељи ових тешких дана по Србији на првим линијама фронта у скоро трећини овог дела Србије.

Права је реткост да се на таквом нимало безазленом фронту налази и отац са три сина, наводи се између осталог у тексту.

Један од најпознатијих дописника Прве телевизије, оснивач и директор продукцијске куће „Глас западне Србије” и аутор емисије „Нећете веровати”, иако је на снази ванредно стање ,прати сва дешавања у Чачку и околини.

Пре неколико дана је за „Вести” извештавао и о радовима на планини Јелици, а данас емитује о томе опширније репортажу.

„Далеко од очију, о брдима планине Јелице, кинески неимари  су дубоко ушли у утробу српске планине. Народ овог краја одушевљен је новим комшијама и у шали каже да Kинези раде као црнци”, вели Гвозден Николић.

У емисији ћете видети како изгледа једно од највећих градилишта у западној Србији у добу короне и да ли ће ови вредни људи успети да заврше ауто-пут који би требало да буде готов за три и по године. Ту су још и прилози о Милораду Равасију, власнику, уреднику и водитељу Српског радио Чикага, и о Биљани Павковић, жени хармоникашу.

„Ова дивна жена је врсни мајстор која ужива у свом послу, а многи кажу да је у музицирању надмашила брачни пар Живковић, Радојку и Тинета”, каже Николић и додаје: Репортери на задатку.

„Иначе тешко ће те ових дана наћи приватну продукцију у унутрашњости Србије која је као наш Глас западне Србије све своје ресурсе ставила народу на располагање. Медијска кућа коју сам подигао из ничега, данас је једна од стубова информисања у овом делу Србије. Вести Прве препуне су наших репортерских прилога. Новинарки Вукици Лазовић са Пинка десна рука је мој најмлађи син Јован, а за Б92 и њихове Вести у 16.00 мој најстарији син Драган са колегиницом Миленом Сокић, свакодневно ради пуном паром. За РТ Војводину и њихове ударне вести и Дневник који се емитује у 17.00 сати на РТС задужена је Kатарина Радуловић, која и поред тога што има двоје мале деце стиже и не посустаје. Свакодневно је у редакцији и упркос свему свакодневно шаље извештаје. Ако вам кажем да је то преко 30 месечно све вам је јасно. Трећи син Иван води новинску агенцију РИНА. Нажалост поједине колеге су тренутно ван строја, али верујем да ће ускоро бити поново у првим редовима, попут Зорице Савић која је са мном извештавала за 150 минута, Јутро и Вести. Значајна продшка су нам и колеге из Пријепоља и Прибоја, Алем Ровчанин и Горан Рековић, и Гвозден Оташевић, новинар Политике. Верујем да нећете наћи сличну ситуацију: да је отац са три сина на првој линији фронта у борби против овог опасног вируса.”

Дневни лист Политика у данашњем издању Дневни лист Политика у данашњем издању

После прилога јавили се Пупинови потомци

Задовољан је реакцијама после приказивања прошлонедељног прилога о Пупину и инцијативи Срба из Њујорка да се посмртни остаци великог научника пренесу из Бронкса у Београд. „Сада сам убеђен да ће кости човека који је задужио човечанство бити покопане у српску земљу. То је била последња Пупинова жеља. Јавили су се његови рођаци из Зрењанина, па смо успоставили контакт са потомцима његове сестре који живе у Швајцарској. Највеће заслуге припадају проф. Радмили Милентијевић, која је покренула иницијативу. Дивна жена. Иако има 92 године, пратила нас је у стопу. Она ће ускоро издати књигу о Пупину. Иначе, није ми жао ниједног динара који сам уложио за пут до Њујорка и назад. Пупин је то заслужио. Жао ми је то то нису радили неки много моћнији и јачи од мене, али с друге тране драго ми је што је тај људски чин пао на нејака плећа моје продукције”, рекао је Николић за Политику.

Љ. Петровић

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.