Нема више позивања, чим осетите симптоме - у дом здравља

ppmedia.rs 01. април 2020. године Друштво Коментари

Bolnica (dom zdravlja) u Novoj Varoši Дом здравља у Новој Вароши (foto: zlatarinfo.rs)

Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је да грађани који осете симптоме коронавируса треба да се јаве најближем дому здравља.

Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је данас да грађани који осете симптоме који упућују на коронавирус, као што је суви кашаљ, бол у грлу или повишена температура, треба да се јаве најближем дому здравља, где ће бити прегледани и биће или враћени у кућну изолацију или упућени на болничко лечење.

“Уочили смо да се пацијенти касно јаве лекару, тек после три или четири дана од када осете температуру, што додатно компликује ситуацију. Отварањем такозваних ЦОВИД амбуланти при сваком дому здравља желимо да смањимо прилив пацијената ка Инфекивној клиници, болници Драгиша Мишовић и Земунској”, рекао је Векић за РТС.

Б92

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.