Нема изборних радњи док траје ванредно стање

varoske.net ( Ж. Дулановић)) 17. март 2020. године Политика Избори 2020 Коментари

Zastava Republike Srbije

Општинска изборна комисија у Новој Вароши донела је одлику о привременом прекиду свих изборних радњи за локалне изборе који су расписани за 26. април, а изборни процес биће настављен по престанку ванредног стања. И Републичка изборна комисија донела је решење о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за народне посланике у Скупштини Србије, као и за покрајинске изборе.

-Све до сада предузете изборне радње у поступку спровођења избора за одборнике Скупштине општине Нова Варош остају на правној снази. До сада смо прогласили две изборне листе. Странке, групе грађана и коалиције које су само прикупиле потписе подршке грађана, након одлуке о наставку избоног процеса моћи ће да уђу у даљу процедуру верификације своје изборне листе без поновног прикупљања потписа– каже за „Варошке новине“ Данијела Попадић, председница Општинске изборне комисије.

Како се незванично сазнаје, избори заказани за 26. април биће одложени за најмање месец дана, а могуће је и на дуже уколико се ситуација са вирусом корона не буде смиривала. О томе ће председник Србије и СНС Александар Вучић данас разговарати са представницима свих листа које ће узети учешће на наредним парламентарним изборима.

Све политичке странке и покрети које су за изборе, као и оне које су прогласиле бојкот, већ раније су донеле одлуку да до даљњег обустављају све активности везане за изборни процес.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.