Пауновић: СНС у Новој Вароши је приватизована

zlatarinfo.rs Политика Избори 2020 Коментари

ГГ Опстанак - конференција за новинаре поводом локалних избора 2020. године ГГ Опстанак - конференција за новинаре поводом локалних избора 2020. године (foto: zlatarinfo.rs)

На конференцији за штампу, бивши председник Општине и ОО СНС Нова Варош, Димитрије Пауновић, говорио је о лошем стању у општини, стању у странци и о иницијативи да са групом грађана Опстанак изађе на предстојеће локалне изборе.

Пауновић истиче да је Српска напредна странка у Новој Вароши узурпирана и приватизована од неколицине чланова на челу са повереником који води странку од кад је распуштен општински одбор. Према његовим речима узурпација се огледа у не одржавању одбора, немогућношћу локалних страначких органа да учествују у доношењу битних одлука и у коришћењу страначких капацитета искључиво у личне потребе. 

Лепе речи нема ни за актуелног председника општине Радосава Васиљевића, који је и носилац листе СНС-а на предстојећим локалним изборима. Замера му што је на власт дошао, како тврди, нечасним радњама - куповином одборнице, искоришћавањем Демократа и Двери и потплаћивањем медија.

О изградњи зип лајна, који је реализовала општинска власт у протеклом периоду каже: "Зип лајн на Златару никада није прорадио али је потрошено 10 милиона динара а једном одборнику СНС-а, је платио (Васиљевић) 10000 евра наших, општинских, пара за закуп земље која се не користи".

Сматра и да су други пројекти упропашћени или урађени мимо правила и као примере наводи пројекат Бизнис центра на Браношевцу и закуп простора у фабрикама Инова и Обућара. Према његовим речима проблем је и страначко запошљавање у Лимиским и Туристичкој организацији.

"Имамо најпрљавији град, што и сами можете видети а водоснадбевање је катастрофално иако је број становника свакодневно све мањи и мањи. Цена воде је нереално висока и цена одношења смећа је велики терет за наше грађане. Још да поменем само проблем функционисања колектора у Петловцу, где прети опасност да се због изливања фекалија прошири зараза, када дођу топли дани. Иако је законска обавеза да Комунално предузеће преузме управљање јавним водоводима по селима, то се није десило."

На питање зашто централа СНС подржава Васиљевића као носиоца листе ако је тачно све што тврди, Пауновић одговара да је то питање за органе СНС у Београду. На питање зашто са овим информацијама није изашао раније него сад пред изборе, Пауновић каже да се у странци решење прoблема прво тражи интерним каналима.

Пауновић није задовољан ни радом појединих одборника СНС.

"Поменути одборник као и већина у Скупштини општине Нова Варош, за време свог мандата ни једном није узео учешће у расправи али је зато за 4 године уредно наплаћивао дневнице и накнаде у износу од преко 400.000,00 динара годишње", тврди Пауновић не наводећи о ком одборнику се конкретно ради.

ГГ Опстанак на предстојеће локалне изборе излази са слоганом "ГГ Опстанак - Зато што можемо боље".


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.