Продужен конкурс за учитеље и ђаке „Два лица сунца“

glaszapadnesrbije.rs 18. фебруар 2020. године Друштво Коментари

Фото: промо Фото: промо

Због продужења распуста за основце, рок за пријаву на конкурс „Два лица сунца” продужен је до 7. марта.

Конкурс је расписан 20. јануара, а првобитни рок за предају конкурсног материјала био је 28. фебруар.

Организатори конкурса који се спроводи у оквиру кампање “Заштита за све” - Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије - позивају учитеље и ђаке основних школа на територији Републике Србије да искористе продужење рока, покажу своју креативност и освоје вредне награде.

Циљ едукативне кампање и конкурса “Заштита за све” је подизање свести деце о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца.

Конкурсни задатак за учитељице и учитеље подразумева да на основу знања, материјала за рад са ђацима и формулара које добију кроз онлине едукацију која је доступна на сајту кампање www.zastitazasve.rs  и Министарства просвете, осмисле креативни час или активност са својим ђацима и анимирају их да припреме радове на тему „Два лица сунца“, на основу којих за своју школу могу освојити УВ индикаторе, специјалне мераче сунчевог зрачења.

Фото: промо Фото: промо

Пет одељења учитељица и учитеља чије наставне методе на задату тему конкурсна комисија прогласи најбољим, биће награђено једнодневним излетом током ког ће учествовати на такмичењу у знању о одговорном понашању на сунцу и заштити од сунца. Одељење које победи на такмичењу освојиће награду за опремање учионице у противвредности 250 хиљада динара.

На конкурсу могу да учествују одељења првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа у Републици Србији и учитељи који прођу онлине едукацију на тему одговорног понашања на сунцу. На конкурсу не могу учествовати школе које су прошле године на истоименом конкурсу освојиле награде.

Детаљне информације о конкурсу, формулари и материјали за рад са ђацима могу се преузети на страници  www.zaštita. Попуњене формуларе и конкурсне материјале потребно је послати на мејл konkurs@zastitazasve.rs  до 7. марта 2020. године.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.