Боравишна такса на Златару удвостручена

ppmedia.rs 22. јануар 2020. године Туризам Коментари

Повећана цена боравишних такси на Златару, фото: ppmedia.rs А.Ровчанин Повећана цена боравишних такси на Златару, фото: ppmedia.rs А.Ровчанин

Власници угоститељских објеката на Златару обавештени су да је боравишна такса од почетка 2020. уместо досадашњих 50 динара по дану по особи, сада 100 динара.

Директор Туристичке организације Златар Бранко Пуцаревић каже да промена цене таксе не мења пословање смештајних капацитета у оквиру сеоских домаћинстава, јер, подсећа, они плаћају порез паушално, на годишњем нивоу, без одвајања цене боравишне таксе.

“Од наплаћених боравишних такси по новој цени у општинску касу годишње ће се сливати четири милиона динара, па ће уз повећање туристичке понуде, општина Нова Варош сузбити сиву економију и побољшати биланс у локалној каси”, каже Пуцаревић.

Директор ТО "Златар"  Бранко Пуцаревић, фото: ГЗС Директор ТО "Златар

Наводи да је прошле године на тој планини остварено 120.000 ноћења, додајући да се смештајни капацитети проширују и да је само прошле године изграђено 130 нових апартмана.

“Уз помоћ Владе Србије употпуњени су садржаји, који су обогатили нашу туристичку понуду, од дечјег игралишта, зип-лајна и пешачке стазе”, рекао је Пуцаревић.

Истиче да ће и ове године у фокусу бити ширење смештајних капацитета.

Тањуг

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.