Локалним самоуправама 1,12 милијарди динара за развој пословне инфраструктуре

glaszapadnesrbije.rs 14. јануар 2020. године Економија Коментари

Нова Варош под снегом (foto: zlatarinfo.rs)

Министарство привреде позвало је локалне самоуправе да се пријаве за програм подршке развоју пословне инфраструктуре за чију реализацију је ове године издвојено 1,12 милијарди динара.

Средства су намењена за инфраструктурно опремање зона пословања и њихово повезивање са окружењем, као и за унапређење инфраструктурних капацитета у циљу развоја туризма и других привредних делатности.

Циљ програма је унапређење развојног потенцијала локалних самоуправа кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места.

У неразвијеним општинама постоји могућност финансирања пројеката и до 100 одсто вредности, док је у општинама са првим и другим степеном развијености максимално учешће Министарства привреде до 60 одсто.

Јавни позив је расписан 10. јануара, а рок за подношење пријава траје до 27. јануара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.