Сајам ракије у Шљивовици

zlatiborpress.rs 21. септембар 2019. године Друштво Коментари

Rakijada

Дванаести Сајам домаће ракије биће одржан 28. и 29. септембра. Централно место догађаја је Шљивовица (порта цркве Св. Марије Магдалине ), где ће у недељу у 15 часова уз потпаљивљње казана за печење ракије, здравицу, и културно уметнчки програм Сајам свечано бити отворен.

Отварање ће пратити и изложба здраве хране, производа сеоских мајстора и рукотворина сеоских домаћица.

Програм ће бити обогаћен  и такмичењем здравичара и чауша у говорним вештинама, дегустацији и оцењивањем најбоље пите савијаче и изложбом воћних производа. Биће проглашен и власник најлепшег дворишта, као најлепша чобаница.

У 17 часова је проглашење најбољих ракија  „Шљивовачког сајма домаће ракије“, додела награда и дегустација. Биће проглашенио и најлепше дворште, најуређенији воћњак, најлепша чобаница. 

Оцењивање ракије вршиће комисија у саставу: дипл. технолог Коста Михаиловић – председник  и чланови др Иван Урошевић  и дипл. технолог Иван Гајић.

За љубитеље „добре чашице“ позив на главни догађај у Шљивовицу биће и  дегустација најбољих ракија прошлогодишњег сајма, која ће бити одржана у суботу 28. септембра на Краљевом тргу на Златибору од 10 до 18 часова.

Šljiva - jakljanka

Ракијада ће се одржати под покровитељством општине Чајетина а у организацији Спортског центра Чајетина,ТО Златибор, Златиборског еко аграра и Месне заједнице Шљивовица.

За све госте шљивовачк Ракијаде обезбеђен је ручак, а за крај програма уприличен је концерт.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.