Нови асфалт после 43 године

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 11. септембар 2019. године Друштво Коментари

Пресвлаче рупе и закрпе слојем асфалта од десет сантиметара (Фото: Д. Гагричић Пресвлаче рупе и закрпе слојем асфалта од десет сантиметара (Фото: Д. Гагричић

Радови у Комаранима, на деоници пута Нова Варош - Божетићи, дугој 1,2 километра.

Предузеће „Путеви Златар“ почетком недеље започело је  реконструкцију коловоза пута према Растокама  кроз Комаране, на деоници од трафостанице до иза Тољића усека, дугој  1,2 километра.

Новим асфалтом пут се пресвлачи после 43 године од градње. Траса је пробијена у време подизања ХЕ Увац“ (1974-1979), која је пуштена у рад 15. новембра 1979. године

Уз летошње радове  кроз Акмачиће, пут  од Нове Вароши преко бране на Растокама према Божетићима, Јавору и Ивањици, добија  2,7 километара нове подлоге од десетак сантиметара, финансиране из касе Електропривреде Србије. Најављено је крпљење ударних рупа, а највише мука возачима задаје деоница у засеоку Шапоњићи, код последњих кућа на ободу Увачке клисуре.

Мештани села око Увца очекују наставак радова идуће године Мештани села око Увца очекују наставак радова идуће године

Мештани села око Увца очекују наставак радова идуће године, а  за обнову ће убрзо бити  „зреле“ и неке деонице према Божетићима. Пут је, иначе, једина веза седам подјаворских села са центром општине и од великог значаја за  више привредних грана.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.