Камене узде за клизиште

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 30. април 2019. године Друштво Коментари

Камени зид чува магистралу у Дражевићима Камени зид чува магистралу у Дражевићима (foto: Д. Гагричић)

Каменим зидом и бетонским каскадама санирано клизиште и регулисан поток у Дражевићима, изнад магистралног пута.

Ужички „Путеви“ привели су крају радове на санацији клизишта  изнад магистрале у селу Дражевићи, две стотине метара испред мотела „Рибњак“ из правца Нове Вароши.

Каменим зидом и бетонским каскадама санирано је клизиште и регулисан поток који долази испод Вуковића кућа.

Овде се  у неколико наврата у јесен и почетком зиме 2017. године на коловоз  одронило стотине кубика земље и камена, па се саобраћај одвијао једном траком или уз прекиде док су багери и утоварне лопате чистили наносе и блато са стрмине и из потока.

Путеви Србије за радове издвојили 10 милиона динара Путеви Србије за радове издвојили 10 милиона динара (foto: Д. Гагричић)

Одрон је прекинуо и локални асфалтни сеоски пут, на чијем ободу  су били видљиви остаци великог пропуста на старом варошком путу затрпаног отпацима и смећем, као и касније уграђен мањи пропуст, те септичка јама на рубу одрона. Мештани су за прилаз кућама  користили алтернативни правац, пролазећи и кроз каменолом „Путева“ код тунела.

Стари варошки пут до засеока Боранијашевић опет је проходан Стари варошки пут до засеока Боранијашевић опет је проходан (foto: Д. Гагричић)

Према речима Сабахудина Козице, управника погона путара у Пријепољу, „Путеви Србије“ су за радове издвојили око 10 милиона динара. Простало је да се ураде мањи послови, у првом реду изнад  сеоског пута.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.